Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 iulie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În legătură cu decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) privind neadmiterea spre examinare în fond a cererii depuse de PLDM şi liderul formaţiunii, Vlad Filat, venim cu următoarele precizări:

La sugestia avocaţilor, cu ceva timp în urmă, PLDM a depus o cerere la CEDO, însă Curtea a decis să nu examineze acest caz, fără a pronunţa vreun verdict. Asemenea decizii sunt luate de CEDO în circa 99 la sută din cererile parvenite din Moldova.

PLDM nu a fost de acord cu decizia Curţii Constituţionale din aprilie 2013. Însă atunci, într-un context politic specific, ne-am conformat acelei decizii politice. Însăşi Curtea Constituţională, prin reprezentanţii săi, a specificat în mai multe rânduri că, prin decizia din aprilie, “CC a vorbit despre răspunderea politică a Guvernului”. De aceea, PLDM consideră că o problemă politică din Moldova îşi va găsi rezolvarea tot aici, în Republica Moldova, iar cetăţenii sunt cei care vor decide în final.

PLDM este preocupat de priorităţile ţării, avem în faţă o mare bătălie în care se va decide viitorul european al Republicii Moldova. În acest an se va decide în ce ţară vor trăi cetăţenii. De aceea, vom continua implementarea agendei de reforme, a Planului 2020 şi a altor priorităţi, aşa după cum ne-am asumat angajamentul în faţa cetăţenilor Republicii Moldova.

Serviciul de presă al PLDM
Sursa: www.pldm.md

PLDM salută alegerea lui Jean-Claude Juncker în fruntea Comisiei Europene Organizaţia de Femei a PLDM — instruită de către experţi europeni