Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liberal-democraţii s-au întâlnit cu diaspora din Italia

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 iulie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Strelet, şi ministrul Justitiei, Oleg Efrim, au avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din Italia. La 12 şi 13 iulie ei s-au aflat în Padova, unde au abordat cu cetăţenii subiecte de maximă importanţă.

Pentru început, Valeriu Strelet şi Oleg Efrim au transmis conaţionalilor felicitări cu ocazia liberalizării regimului de vize şi semnarea Acordului de Asociere cu UE şi au făcut o incursiune în istoria negocierilor celor două documente, dar şi a realizărilor şi reformelor care au făcut posibil acest succes.

La fel, Valeriu Strelet deconspirat o serie de mituri despre integrarea europeană a ţării, punctând avantajele pe care le obţine Republica Moldova şi fiecare cetăţean în parte. La fel, Streleţ s-a referit la cei patru piloni pe care se bazează Planul 2020 al PLDM.

La rândul său, Oleg Efrim a vorbit, în mod special, la reforma în justiţie, combaterea corupţiei, rezultatele şi provocarile care urmează a fi înfruntate.

Liderul Asociaţiei diasporale “Baştina”, Alexandru Marcinschi, a subliniat că integrarea europeană este singura cale pentru un viitor mai bun al RM.

La întâlniri au participat circa 800 de moldoveni din Padova, dar şi din Milano şi Mestre, care au rămas profund mişcaţi de spectacolul cu participarea artiştilor Doina Sulac şi Anatol Mârzenco, dar şi de anunţul că, din 1 august, la Padova va fi deschis noul consulat al Republicii Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Organizaţia de Femei a PLDM — instruită de către experţi europeni Felicitări pentru Angela Merkel