Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM a avut o întrevedere cu agenţii economici din mun. Bălţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 iulie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 18 iulie, preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a avut o întâlnire cu agenţii economici din mun. Bălţi.

Liderul liberal-democrat a trecut în revistă realizările guvernării din 2009 — până în prezent şi a vorbit despre beneficiile de care vor avea parte agenţii economici după semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Vlad Filat a spus că PLDM va acţiona şi în continuare pentru ca agenţii economici să fie parteneri strategici în procesul de modernizare a Republicii Moldova.

În acelaşi timp, preşedintele PLDM a îndemnat reprezentanţii mediului de afaceri să colaboreze strâns cu instituţiile statului, iar în caz de necesitate să discute şi să identifice soluţii de rezolvare a problemelor cu care se confruntă.

“Eu îmi doresc ca agenţii economici să activeze într-un mediu confortabil, să creeze noi locuri de muncă, să achite salarii decente angajaţilor. Pentru aceasta este nevoie de un parteneriat eficient şi de o comunicare deschisă între instituţiile statului şi agenţii economici”, a spus Vlad Filat.

Tot astazi, presedintele PLDM a avut o intalnire cu angajaţii Spitalului Municipal Bălţi.

Vlad Filat efectuează o vizită de lucru în mun. Bălţi, fiind însoţit de ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, şi preşedintele Organizaţiei Teritoriale Bălţi a PLDM, Marin Boboc.

Vlad Filat a avut o întrevedere cu conducerea Universităţii de Stat “Alecu Russo”

Adoptarea Codului Educaţiei este unul din lucrurile importante pe care Partidul Liberal Democrat din Moldova l-a promis în Planul 2020 şi l-a realizat. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, la întâlnirea cu conducerea Universităţii de Stat “Alecu Russo” din mun. Bălţi, la care au participat rectorul, prorectorii, decanii şi şefii de catedră. De asemenea, la întrevedere au fost prezenţi ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, şi preşedintele Organizaţiei Teritoriale Bălţi a PLDM, Marin Boboc.

Liderul PLDM a spus că noul Cod al Educaţiei va asigura o educaţie de calitate, iar copiii vor avea doar de câştigat de pe urma acestuia. “Educaţia de calitate este indispensabilă pentru dezvoltarea şi valorificarea potenţialului fiecărui copil. Educaţia este motorul care va mişca Moldova înainte, oferind tinerilor cunoştinţe şi abilităţi suplimentare”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM s-a declarat mândru de faptul că ministrul Educaţiei, împreună cu echipele de experţi şi deputaţii au reuşit să ajungă la un numitor comun şi să voteze în lectură finală Codul Educaţiei.

“Acest proiect va permite organizarea unui sistem de educaţie care să le formeze elevilor competenţe şi să-i pregătească pentru viitor. Codul este o lege care promovează corectitudinea, profesionalismul şi care descurajează frauda şi obţinerea de beneficii nemeritate. Acum urmează să implementăm noua lege care va duce la modernizarea şi prosperarea Republicii Moldova. Educaţia este drumul cel mai scurt spre creşterea competitivităţii şi bunăstării întregii societăţi”, a menţionat Vlad Filat.

Liderul PLDM a mai vorbit şi despre beneficiile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, dar şi regimului liberalizat de vize.

Prezent la întâlnirea cu conducerea universităţii, Andrei Usatâi s-a referit la implementarea reformei în domeniul sănătăţii, realizările dar şi planurile de viitor pentru modernizarea instituţiilor medicale.

Rectorul universităţii, Gheorghe Popa, a mulţumit liderului liberal-democrat pentru atenţia deosebită care o acordă instituţiei de învăţământ superior din Bălţi, la care îşi fac studiile peste cinci mii de studenţi.

Sursa: www.pldm.md

Felicitări pentru Angela Merkel Codul Educaţiei — precondiţia unor transformări calitative şi durabile