Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Codul Educaţiei — precondiţia unor transformări calitative şi durabile

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 iulie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova salută adoptarea de către Parlament, la 17 iulie, a Codului Educaţiei, un document vital pentru viitorul copiilor şi al Republicii Moldova, şi îi felicită pe toţi cei care au contribuit la elaborarea şi adoptarea lui.

Educaţia de calitate este fundamentul dezvoltării Republicii Moldova, garanţia edificării unui stat mai puternic, iar noul Cod al Educaţiei constituie veriga centrală a reformării sistemului educaţional — unul din pilonii de bază incluşi în planul de dezvoltare pe termen lung a Republicii Moldova, Planul 2020. Elaborarea, promovarea şi adoptarea Codului Educaţiei a fost posibilă graţie eforturilor conjugate ale echipei guvernamentale şi parlamentare a PLDM. Sincere mulţumiri colegilor din Coaliţia Pro-Europeană care au susţinut adoptarea codului.

Noul Cod al Educaţiei se concentrează pe implementarea unui sistem modern şi calitativ de predare şi evaluare a cunoştinţelor în şcoli şi universităţi, pe formarea continuă şi recunoaşterea meritelor cadrelor didactice, pe responsabilizarea instituţiilor de învăţământ faţă de părinţi şi comunitate, pe încurajarea educaţiei în bază de merit şi performanţă. Codul Educaţiei va asigura mişcarea Republicii Moldova înainte, spre un viitor european.

Rezistenţa opoziţiei comuniste şi încercările disperate de a bloca adoptarea Codului Educaţiei sunt simptomatice. Comuniştii s-au opus liberalizării regimului de vize, semnării şi ratificării Acordului de Asociere a Republicii Moldova la UE, acum au votat împotriva viitorului copiilor noştri. Prin acest vot, ei au demonstrat încă o dată că reprezintă trecutul, că vor întoarcerea Republicii Moldova din parcursul său european.

PLDM îşi exprimă certitudinea că noul Cod al Educaţiei este precondiţia unor transformări calitative şi durabile în societate, care vor conduce la modernizarea şi prosperarea Republicii Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Liderul PLDM a avut o întrevedere cu agenţii economici din mun. Bălţi Legea celor 30 la sută de femei pe listele electorale: mai multe oportunităţi de participare a femeilor în viaţa publică şi politică a ţării