Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Organizaţia de Femei a PLDM a participat la Academia de Vară a OF a PPE

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 iulie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 18–21 iulie, la Zingst, Germania, s-a desfăşurat Academia de Vară a Organizaţiei de Femei a Partidului Popular European cu genericul “În ce mod participă femeile pentru îmbunătăţirea modelelor economice de angajare în câmpul muncii”.

Evenimentul a întrunit peste 40 de femei din statele UE şi non-UE, membre ale familiei politice PPE pentru a discuta provocările şi soluţiile care apar în procesul de angajare a femeilor în câmpul muncii.

Organizaţia de Femei a PLDM a fost reprezentată de Lucia Spoială, membră a Biroului Politic al PLDM, şi Nighina Azizov, secretarul politic al OF a PLDM.

În cadrul discuţiilor au fost abordate o serie de subiecte importante pentru dezvoltarea pieţii de muncă în Uniunea Europeană şi rolul femeilor în acest proces complicat. Accentul a fost pus pe importanţa susţinerii familiilor tinere, mamelor singure şi a femeilor care au atins vârsta de pensionare.

Lucia Spoială a prezentat situaţia femeilor pe piaţa muncii din Republica Moldova şi a menţionat importanţa unor astfel de evenimente pentru organizaţiile de femei participante. La rândul său, Nighina Azizov a relatat delegatelor despre votul de săptămâna trecută, în prima lectură, a modificării Codului Electoral şi încurajarea participării unui număr mai mare de femei în procesul legislativ, proiect de lege elaborat şi promovat de Liliana Palihovici.

Participantele Academiei de vară au propus o serie de recomandări pentru finalizarea Rezoluţiei Organizaţiei de Femei a Partidului Popular European, adoptarea căreia va avea loc în octombrie 2014, la Zagreb.

Organizaţia de Femei a PLDM participă activ la evenimentele organizate de OF a PPE şi speră să devină membru cu drept de vot deplin în viitorul apropiat.

Sursa: www.pldm.md

Legea celor 30 la sută de femei pe listele electorale: mai multe oportunităţi de participare a femeilor în viaţa publică şi politică a ţării Vlad Filat: Uniţi şi solidari vom face faţă presiunilor