Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Uniţi şi solidari vom face faţă presiunilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 iulie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Prin introducerea embargoului la importul fructelor şi conservelor moldoveneşti, Federaţia Rusă a decis să pedepsească cetăţenii Republicii Moldova pentru aspiraţiile lor europene. Declaraţia a fost făcută de liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă.

Vlad Filat a accentuat că nu există niciun temei pentru aceste acţiuni neprietenoase, or produsele din Moldova sunt de cea mai înaltă calitate şi corespund standardelor sanitare internaţionale şi europene. În acelaşi timp, preşedintele PLDM a subliniat că, de fiecare dată, când Moldova se rupe de trecutul falimentar şi se apropie de viitorul său european, reapar puteri externe, dar şi interne, care doresc să instaureze haosul, dezbinarea şi sărăcia pentru a îngenunchea ţara.

“Din păcate, există partide politice şi personaje care acţionează împotriva propriei ţări. Comuniştii, cu sateliţii lor socialişti şi de altă factură — toţi fiind anti-europeni, întreprind acţiuni directe, coordonate cu autorităţile de la Moscova pentru a promova embargouri, acţiuni de separatism, de diversiune economică. Ei sunt cei care merg la Moscova şi cer ca cetăţenii propriei ţări să fie pedepsiţi şi persecutaţi. Este o trădare să ceri sancţionarea propriului popor pentru dorinţa de a trăi mai bine”, a declarat Vlad Filat.

Liderul PLDM şi-a exprimat convingerea că, prin unitate naţională şi solidaritate, Republica Moldova va face faţă tuturor provocărilor. Pentru a diminua efectele negative ale embargoului asupra cetăţenilor Republicii Moldova, PLDM va utiliza toate instrumentele diplomatice, politice şi tehnice de care dispune.

În acest sens, Vlad Filat, în calitate de preşedinte al PLDM, partid membru al PPE, a semnat o declaraţie către toţi partenerii politici pentru sprijinirea diplomatică şi politică a Republicii Moldova în procesul de negociere cu Federaţia Rusă în problema reluării exporturilor, pentru mărirea cotelor, dar şi pentru identificarea modalităţilor de compensare financiară a pierderilor cauzate de acest embargo. Deja la 24 iulie, Vlad Filat va avea o întrevedere cu o delegaţie de europarlamentari, condusă de preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

Pe plan intern, PLDM face apel către toată societatea şi clasa politică să se solidarizeze şi să fie alături de producătorii agricoli.

“Facem apel către toate partidele politice să dezaprobe acest embargo şi să susţină în mod solidar producătorii agricoli. În acest sens, anunţăm startul consultărilor politice privind pachetul de asistenţă pentru producătorii şi procesatorii care vor suferi pierderi pe marginea embargo-ului. Pachetul de asistenţă va viza asistenţa fiscală, asistenţă în rambursarea creditelor, compensări directe şi negocierea noilor pieţe de desfacere”, a menţionat liderul PLDM.

“Noi am ales să fim independenţi şi liberi, să ne hotărâm singuri destinul şi să mergem înainte spre viitorul pe care ni-l dorim. Nu există presiuni cărora să nu le putem facem faţă, atunci când suntem uniţi”, a declarat Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Organizaţia de Femei a PLDM a participat la Academia de Vară a OF a PPE TLDM a relansat iniţiativa Student Hub — puncte de informare pentru studenţi