Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM a relansat iniţiativa Student Hub — puncte de informare pentru studenţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 iulie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 24 iulie, Tineretul Liberal Democrat din Republica Moldova a relansat iniţiativa Student Hub — puncte de informare pentru studenţi. Relansarea proiectului a avut loc în cadrul unei conferinţe de presă cu participarea lui George Mocanu, deputat PLDM, Andrei Spînu, preşedintele TLDM, Zinaida Cebotari, proaspătă absolventă al liceului Nicolae Iorga din Chişinău şi Tamara Nicolăescu, studentă la o universitate din Franţa.

În cadrul conferinţei de presă speakerii au relatat care este scopul acestei iniţiative, modul în care aceasta va ajuta proaspeţii absolvenţi ai liceelor în procesul de adimitere şi care sunt reformele adoptate în ultima perioadă ce-i vizează direct pe studenţi.

Deputatul George Mocanu a menţionat că în situaţia în care, în ultima perioadă, au avut loc tot mai multe schimbări importante ale cadrului legislativ este important ca studenţii să fie informaţi cu privire la aceastea. “Sunt câteva lucruri importante care îi vizează pe viitorii studenţi şi pe care ei trebuie să le ştie. Mă refer la metodologia de admitere şi aplicare la câteva universităţi concomitent, la Legea cu privire la stagii de practică, procedura de repartizare a locurilor bugetare. Toate aceste schimbări le promovăm în cadrul campaniei Student Hub”, a spus George Mocanu.

Preşedintele TLDM, Andrei Spînu a opinat că trăim într-o perioadă în care educaţia este o prioritate. “Începând cu bacalaureatul şi până la aprobarea Codului Educaţiei, elevii şi studenţii vor trece de la un sistem de note la un sistem de cunoştinţe, model pe care îl susţine şi îl promovează TLDM. Promovăm această iniţiativă pentru ca tinerii să se integreze mai uşor în mediul academic şi pentru a creşte o generaţie în care puterea este în educaţie”, a afirmat Andrei Spînu.

Proaspeţii absolvenţi ai liceelor consideră că iniţiativa Student Hub este una oportună şi necesară. Zinaida Cebotari, absolventă al liceului Nicolae Iorga, a subliniat că este un moment foarte important pentru toţi cei care au susţinut BAC-ul. “Nu vom putea face alegerea corectă de care depinde viitoarea noastră carieră, dacă nu vom fi bine informaţi şi nu vom cunoaşte toate subtilităţile”, a spus Zinaida Cebotari.

Iniţiativa Student Hub se organizează deja al doilea an consecutiv şi este destinată absolvenţilor care vor să aplice la instituţii de învăţământ superior.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: Uniţi şi solidari vom face faţă presiunilor Vlad Filat la Academia Politică: “Procesul de integrarea europeană nu este o alegere, este o necesitate”