Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat la Academia Politică: “Procesul de integrarea europeană nu este o alegere, este o necesitate”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 iulie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 23 iulie, s-a desfăşurat ultima întâlnire şi închiderea proiectului “Academia Politică”, aflat la a III-a ediţie. Invitatul special a fost preşedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Vlad Filat. La eveniment au mai fost prezenţi deputatul George Mocanu, preşedintele TLDM, Andrei Spînu, prim-vicepreşedintele TLDM, Mihaela Spătaru, şi coordonatorul de programe al fundaţia KAS Republica Moldova, Natalia Corobca.

În cadrul întâlnirii, preşedintele PLDM a discutat cu tinerii despre modul în care se europenizează Republica Moldova, cum are loc procesul de integrare europeană şi despre impactul pe care îl are Uniunea Europeană asupra politicilor publice, societăţii civile şi mediului de business.

“Procesul de integrare europeană nu este o alegere, este o necesitate. Prin acest proces noi ne-am propus să aducem valorile europene la noi acasă, în baza cărora să avem o legislaţie euroconformă, instituţii funcţionale şi economie performantă care să asigure bunăstarea populaţiei”, a menţionat Vlad Filat.

La partea festivă de închidere a celei de-a III-a ediţii a Academiei Politice, George Mocanu, iniţiatorul acestui proiect, le-a mulţumit tinerilor pentru interesul manifestat şi le-a dorit să-şi atingă scopurile propuse.

“Sunt sigur ca aţi reuşit în acest interval de timp să învăţaţi multe şi aceste instuiri o să vă fie necesare în viitor. Vă mulţumesc şi vă doresc succes în tot ceea ce faceţi”, a spus Mocanu.

Olga Batîr, participantă la Academia Politică, a mulţumit tuturor pentru oportunitatea de a participa la acest proiect. “Noi suntem cei care am putea lua decizii şi am putea să ne afirmăm prin implicare. Academia a fost o reală şansă de a învăţa cum se face politica şi noi am profitat de această posibilitate”, a afirmat Olga Batîr.

Academia Politică este un proiect de instruire lansat în anul 2012, realizat de către Tineretul Liberal Democrat din Republica Moldova în parteneriat cu fundaţia Konrad Adenauer.

Sursa: www.pldm.md

TLDM a relansat iniţiativa Student Hub — puncte de informare pentru studenţi Vlad Filat a participat la inaugurarea Staţiei Zonale “Centru” a IMSP