Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la inaugurarea Staţiei Zonale “Centru” a IMSP

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 iulie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 24 iulie, preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a participat la inaugurarea sediului administrativ al IMSP Staţia Zonală “Centru”. Construcţia edificiului a demarat în 2013, iar pentru a finisa lucrările s-au cheltuit 24 mln. lei. Sediul dispune de birouri de activitate, boxe, încăperi pentru arhivă, cazangerie autonomă. De asemenea, sunt prevăzute încăperi pentru dispeceratul centralizat dotate cu echipament şi utilaj medical.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a felicitat echipa Ministerului Sănătăţii şi medicii cu această ocazie specială şi a menţionat că acolo unde există viziune sunt realizări frumoase.

“Sunt interesat cum se implementează Strategia de dezvoltare a sectorului de sănătate din Republica Moldova. Mulţumesc echipei, care prin muncă şi acţiuni concrete, implementează această Strategie şi oferă cetăţeanului servicii medicale de calitate. Avem aici nu doar un imobil, nu doar condiţii de muncă moderne, avem şi un exemplu foarte relevant că se poate. Vă doresc tuturor cât mai multe realizări frumoase”, a spus preşedintele PLDM.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, a menţionat că acest proiect se încadrează perfect în Strategia de dezvoltare a sistemului sănătăţii, elaborată în 2010.

“De la lansarea acestei Strategii am început apropierea sistemului de sănătate din RM de cel al Uniunii Europene. În acest Centru va fi creat un sistem de monitorizare a ambulanţelor prin sistem GPS, un dispecerat general comun care exclude orice incertitudine în recepţionarea şi trimiterea în misiune a personalului medical, etc. Prin intermediul acestui serviciu vom putea salva mii de vieţi, eficient şi cu mult profesionalism”, a spus ministrul Sănătăţii.

În acelaşi timp, directorul CNAM, Mircea Buga, a declarat că inaugurarea edificiului este un eveniment remarcabil pentru sistemul de sănătate din Moldova.

“Acest serviciu este apreciat pozitiv de cetăţeni şi din acest motiv le mulţumesc colegilor din sistemul de asistenţă medicală urgentă. Sunt sigur că pe viitor acest proces de consolidare şi dezvoltare strategică a serviciului de asistenţă medicală urgentă, inclusiv comasarea mai multor funcţionalităţi sub egida unui centru unic, va aduce beneficii, va evita fragmentarea fondurilor de sănătate şi va spori calitatea serviciilor medicale prestate beneficiarilor din sistemul de sănătate”, a menţionat Mircea Buga.

După inaugurarea oficială, Vlad Filat s-a familiarizat cu condiţiile create în sediul administrativ al IMSP Staţia Zonală “Centru”.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat la Academia Politică: “Procesul de integrarea europeană nu este o alegere, este o necesitate” Alexandru Cimbriciuc a discutat cu preşedintele AP a NATO