Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Alexandru Cimbriciuc a discutat cu preşedintele AP a NATO

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 iulie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul PLDM Alexandru Cimbriciuc, preşedintele delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a NATO, a avut o întrevedere cu Hugh Bayley, preşedintele forumului internaţional AP NATO, cu vicepreşedinţii Daniel Bacquelaine şi Karl A. Lamers, precum şi cu secretarul David Hobbs.

Alexandru Cimbriciuc a ţinut să mulţumească înalţilor oficiali europeni pentru vizita efectuată în contextul aspiraţiilor europene actuale ale Republicii Moldova.

Subiectele discutate s-au axat atât pe ultimele reforme demarate în sectorul de securitate şi justiţie, precum şi pe lupta cu corupţia în ţară, cât şi pe situaţia critică din Ucraina. Deputatul liberal-democrat a informat delegaţia AP NATO că Parlamentul de la Chişinău susţine conducerea Ucrainei, precum şi independenţa, şi integritatea statului vecin, adoptând, în acest sens, recent o declaraţie.

“Prin exemplul de stopare, de dezrădăcinare a terorismului şi separatismului în Ucraina, cu suportul partenerilor europeni, sperăm că vom reuşi şi noi să soluţionăm paşnic conflictul din regiunea transnistreană. Luând în consideraţie presiunile efectuate de către Rusia, mizăm mult pe suportul european în comercializarea produselor agricole, asupra cărora Rusia a impus un embargou”, a declarat Alexandru Cimbriciuc.

Deputatul PLDM a ţinut să mulţumească pentru aportul NATO la evacuarea pesticidelor, exprimându-şi convingerea că Republica Moldova va putea miza, în continuare, pe sprijinul Alianţei Nord-Atlantice la evacuarea altor 750 tone de pesticide.

La rândul său, Hugh Bayley a a menţionat că, pe parcursul ultimilor patru ani, relaţiile dintre RM şi AP NATO s-au fortificat. În contextul influenţei mass-media ruseşti pe piaţa audiovizualului din Moldova, oficialii AP NATO au menţionat că “cea mai bună propagandă este adevărul”.

“Doar informând cetăţenii despre ce reprezintă Uniunea Europeană şi care sunt beneficiile acesteia pentru toţi, precum şi care este rolul NATO, argumentând concret, vom reuşi să combatem dezinformarea din mass-media. Arătarea adevărului, acesta este cel mai democratic mod de a face faţă fluxului informaţional cu conţinut de falsuri”, a explicat Hugh Bayley.

În context, deputatul PLDM a propus organizarea unui seminar Rose-Roth, propunerea fiind acceptată. Acesta se va desfăşura în 2016.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a participat la inaugurarea Staţiei Zonale “Centru” a IMSP Vlad Filat a pus prima piatră la temelia Sălii Polivalente din Hânceşti