Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a pus prima piatră la temelia Sălii Polivalente din Hânceşti

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 iulie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 25 iulie, preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a participat la lansarea construcţiei Sălii Polivalente a Centrului Multifuncţional din oraşul Hânceşti. La eveniment au mai fost prezenţi preşedintele raionului Hânceşti, Grigore Cobzac, funcţionari publici, locuitori ai oraşului, sportivi.

Construcţia va cuprinde 2 săli mari, una pentru trântă şi box, iar alta pentru jocuri sportive, având tribune cu o capacitate de 400–500 locuri. Pentru antrenamente sunt prevăzute câteva săli mai mici, fiind dotate cu tot necesarul sportiv, având şi cameră de schimb, baie, bloc sanitar, cabinet pentru asistenţă medicală. În exterior va fi amenajat un teren de volei, un teren de baschet şi două terenuri de tenis de câmp.

Liderul PLDM a menţionat că proiectul demarat astăzi nu este unic în Republica Moldova, deoarece sunt deja realizate alte două proiecte în Căuşeni şi Drochia.

“Noi avem nevoie de condiţii de viaţă bune, avem nevoie de drumuri, apă de calitate, şcoli, grădiniţe, spitale, dar avem nevoie şi de condiţii în care copiii să poată practica sportul. Mulţumesc tuturor celor care au rezistat în timpuri vitrege şi au depus efort pentru ca sportul să supravieţuiască şi să ofere performanţă. Vă spun cu toată certitudinea că acest proiect va avea finanţarea necesară, astfel încât, deja în septembrie 2015, să le oferim condiţii moderne tuturor celor care vor practice sportul. Performanţele atinse de sportivii din raionul Hânceşti sunt remarcabile şi sunt sigur că rezultatele obţinute de acum încolo vor fi şi mai importante”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a îndemnat tinerii să aibă determinare şi să acorde mai mult timp învăţăturii, dar şi practicării sportului, deoarece dacă “veţi fi sănătoşi, puternici şi veţi avea cunoştinţele necesare, o să aveţi un viitor mare în ceea ce urmează să faceţi”.

Preşedintele raionului Hânceşti, Grigore Cobzac, a declarat că edificiul se construieşte conform tuturor normelor şi standardelor europene şi va putea găzdui competiţii internaţionale.

“În raionul Hânceşti, investiţiile în sport nu ţin doar de această sală. În scurt timp, vom începe construcţia sălii specializate pentru box. Investim mult şi în deplasările sportivilor pentru a putea participa la competiţii regionale. Noi construim aceste edificii pentru ca tinerii să practice sportul de performanţă. Eu îmi doresc ca aceste investiţii să fie soldate de realizări”, a spus Grigore Cobzac.

Consilierul raional, antrenorul emerit, Mihail Buiuc, s-a declarat convins că crearea condiţiilor moderne pentru sportivii din raionul Hânceşti va asigura garantat victorii la nivel naţional şi internaţional.

După partea oficială, Vlad Filat şi Grigore Cobzac au pus prima piatră la temelia Sălii Polivalente.

Suprafaţa totală a Sălii Polivalente este de 3200 m2. Valoarea totală a proiectului constituie 30,8 mln. lei.

Tot astăzi, Vlad Filat a vizitat şantierul de renovare a Complexului muzeistico-turistic “Manuc-Bey” din oraşul Hânceşti. Liderul PLDM, care este unul din iniţiatorii proiectului, s-a asigurat că restaurarea Complexului muzeistico-turistic este efectuată în concordanţă cu proiectul original. Vlad Filat a menţionat că acest complex este unul important pentru patrimoniul cultural al Republicii Moldova, iar după restaurarea lui oraşul Hânceşti va deveni un centru atractiv pentru turişti.

Sursa: www.pldm.md

Alexandru Cimbriciuc a discutat cu preşedintele AP a NATO Manfred Weber: Europa deschide hotarele şi vrea să fie de ajutor