Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — în vizită de lucru în s. Vărzăreşti

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 iulie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 26 iulie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în satul Vărzăreşti, raionul Nisporeni, unde s-a pus la curent cu implementarea proiectelor demarate de primarul liberal-democrat, Ion Crudu.

Vlad Filat a făcut primul popas la Casa de Cultură, care se află în proces de restaurare. Primarul satului a menţionat că edificiul acesteia a fost construit în 1970 şi are o sală festivă cu capacitatea de 600 persoane. “Acoperişul Casei de Cultură a fost schimbat pe unul nou, din ţiglă metalică, care a costat 960 mii lei. De asemenea, s-au alocat 500 mii lei din bugetul de stat pentru a fi efectuate lucrările de reparaţie în sala de festivităţi. Sunt sigur că lucrările vor fi finalizate în termenii stabiliţi”, a spus Ion Crudu.

Vlad Filat a îndemnat autorităţile locale să transforme edificiul Casei de Cultură într-un centru multifuncţional, pentru ca locuitorii să aibă posibilitatea de a organiza diferite evenimente. “Este important să monitorizaţi lucrările de renovare, ca să fie efectuate calitativ şi în termenii stabiliţi”, a spus Vlad Filat.

Ulterior, liderul PLDM a vizitat Grădiniţa “Albinuţa” care este frecventată de 150 de copii. Ion Crudu a ţinut să precizeze că sediul instituţiei preşcolare a fost construit în 1964. “În ultimii doi ani a fost reparată sala festivă, spălătoria, bucătăria pentru care s-a cheltuit 400 mii lei. În prezent au loc lucrări de reparaţie în una dintre grupele de copii şi deja a fost alocat 1 milion lei de la Guvernul României pentru schimbarea acoperişului şi amenajarea teritoriului”, a spus Ion Crudu.

De asemenea, Vlad Filat, s-a deplasat la Liceul “Alexandru cel Bun” care este frecventat de 580 elevi. Primarul satului i-a explicat liderului PLDM că au fost instalate geamuri şi uşi noi, însă mai e necesar să fie schimbat acoperişul deteriorat. Ion Crudu a punctat că, în acest scop, au fost alocaţi 800 mii lei din bugetul de stat. La şcoală, Vlad Filat a avut o întrevedere cu colectivul didactic, unde a fost pusă în discuţie reforma din domeniul educaţiei, şi a îndemnat profesorii să depună tot efortul ca să creeze condiţii moderne de studiu.

Primarul satului a insistat să îi arate liderului PLDM cum decurge şi renovarea sediului unde este amplasată primăria din sat, construit în 1960 şi care nu fusese reparat niciodată.

În acelaşi timp, Vlad Filat a vizitat şi Mănăstirea Vărzăreşti, cu hramul “Sfântul Mare Mucenic Dumitru”, considerată cea mai veche mănăstire din Republica Moldova. “Aici este un loc special către care trebuie să ne îndreptăm nu numai sufleteşte, dar şi să ajutăm la menţinerea acestuia. Vreau să subliniez că drumul către lăcaşul sfânt va oferi posibilitatea de creare a unui centru turistic”, a menţionat liderul PLDM.

La sfârşitul vizitei de lucru în satul Vărzăreşti, Vlad Filat a declarat că este mulţumit pentru că proiectele iniţiate sunt implementate cu succes. “Cel mai mult mă bucură determinarea oamenilor din sat care prin muncă rezolvă problemele comunităţii. Nu numai numărul proiectelor derulate, dar şi amploarea lor este impresionantă. Mulţumesc primarului pentru implicare şi pentru munca pe care o face în folosul comunităţii”, a spus Vlad Filat.

În satul Vărzăreşti locuiesc 7 mii de oameni.

Sursa: www.pldm.md

Manfred Weber: Europa deschide hotarele şi vrea să fie de ajutor TLDM susţine apelul cu privire la reprezentarea tinerilor