Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Noua linie tehnologică la “Orhei-Vit” este o investiţie inteligentă, consideră Vlad Filat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 august 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 13 august, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, împreună cu prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă şi ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, au participat la ceremonia de lansare a noii linii de producere a sucurilor concentrate din mere, vişine şi struguri la Compania “Orhei-Vit”.

Noul utilaj este unic în Moldova şi are o capacitate de producţie de 500 de tone de fructe pe zi.

Vlad Filat i-a adresat felicitări tuturor celor implicaţi şi a menţionat că este un succes al întregului domeniu.

“Trăim o perioadă de criză. Însă, oamenii inteligenţi folosesc, în sensul bun al cuvântului, aceasta perioadă ca şi pe o oportunitate. Cred că această investiţie realizată este o abordare inteligentă, care are viziune spre viitor şi care va aduce un rezultat foarte concret. Noul utilaj nu doar dublează şi diversifică capacitatea de prelucrare a strugurilor în această zonă. Este o soluţie pentru mulţi producători de struguri”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a insistat asupra faptului că produsele moldoveneşti, fructele, vinul sunt de calitate foarte bună şi, prin abordări inteligente, trebuie să reuşim a le comercializa pe pieţe sigure şi diversificate de desfacere.

Prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă, a urat succese angajaţilor companiei şi a spus că autorităţile centrale vor susţine producătorii autohtoni în căutarea unor noi pieţe de desfacere. “Această investiţie, în contextul actul, va contribui la depăşirea crizei. Este o expresie a încrederii în politicile Guvernului în ultimii patru ani şi a potenţialului ţării noastre”, a declarat Iurie Leancă.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a menţionat că decizia întreprinderii de a investi într-o nouă linie de producere a sucurilor concentrate este una lăudabilă.

“Întreprinderea oferă producătorilor agricoli şansa să nu piardă roada din acest an. Noi ne bucurăm că putem exporta materie primă, dar mult mai mult ne bucurăm atunci când exportăm producţie cu valoare adăugată”, a spus ministrul.

Preşedintelui consiliului de administraţie a S.A. “Orhei-Vit”, Alexandr Bilinkis, a menţionat că funcţionarea liniei noi va contribui la crearea locurilor de muncă, la sporirea exportului şi a contribuţiilor în bugetul local şi naţional.

Cea mai mare parte a produselor fabricate la “Orhei-Vit” sunt exportate în Uniunea Europeană: Germania, Austria şi Polonia.

Sursa: www.pldm.md

Generaţia Europa a ajuns la Ocniţa “Generaţia Europa” a ajuns la Soroca