Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Organizaţia de femei a PLDM a organizat “Şcoala de Vară”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 august 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 15 august 2014, Organizaţia de Femei a PLDM, în parteneriat cu KAS, a dat startul Şcolii de Vară, care este organizată anual pentru doamnele liberal-democrate din toată ţara. Evenimentul a întrunit 140 de femei lider din Republica Moldova, implicate activ în procesul politic.

În cadrul şcolii, participantele au lucrat în 4 ateliere tematice, unde au studiat bazele discursului public, doctrinele politice, mesajul politic şi consolidarea echipelor.

În calitate de invitaţi, la eveniment au fost prezenţi preşedintele PLDM, Vlad Filat, vicepreşedintele, Vadim Pistrinciuc, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, ministrul Educaţiei, Maia Sandu, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi.

În debutul evenimentului, Liliana Palihovici, preşedintele Organizaţiei de Femei a PLDM, a reiterat importanţa instruirilor pentru membrii PLDM şi a mulţumit KAS pentru suportul constant oferit în această direcţie. Totodată, Liliana Palihovici a menţionat importanţa implicării femeilor în procesul politic, chiar dacă nu este cel mai uşor lucru care poate fi realizat, şi a îndemnat participantele să fie combative şi să candideze activ la alegerile locale viitoare. “Femeile primar sunt responsabile şi au grijă de fiecare membru al comunităţii. Această grijă este foarte importantă, atât pentru comunitate, cât şi pentru întreaga ţară”, a spus Palihovici.

Vlad Filat a salutat asistenţa şi le-a vorbit celor 140 de femei liberal-democrate despre Planul 2020 al PLDM, care se bazează pe patru elemente importante pentru viitorul Republicii Moldova: un sistem educaţional mai puternic, mai multe locuri de muncă, mai puţină corupţie şi un viitor european.

Liderul PLDM a amintit şi despre iniţiativa propusă de Liliana Palihovici, care impune partidelor o cotă obligatorie rezervată femeilor de circa 30%.

“La nivel de partid, PLDM va respecta acest principiu, deoarece acolo unde avem femei în funcţii de conducere este regulă şi eficienţă. Mă refer la doamnele liberal-democrate din guvern şi parlament, cele din fruntea autorităţilor locale. Împreună vom reuşi să schimbăm atitudinea populaţiei faţă de doamnele implicate în politică şi, desigur, vom contribui la modernizarea Republicii Moldova”, a precizat Vlad Filat.

Liderul PLDM a mulţumit doamnelor liberal-democrate pentru munca depusă pe parcursul timpului şi le-a îndemnat să fie tot atât de implicate şi insistente.

Maia Sandu s-a referit în special asupra domeniului educaţiei şi a asigurat că reformele lansate, chiar dacă sunt dureroase şi nepopulare, vor da roade în timp. “Vom pune accent pe rezultate, performanţă şi profesionalism. Avem nevoie de o nouă abordare în procesul educaţional, bazat pe cunoştinţe”, a menţionat Sandu.

Natalia Gherman a răspuns la întrebările cu referire la perspectivele de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi a asigurat că toate acţiunile întreprinse de instituţia pe care o reprezintă apropie ziua în care acest lucru se va produce. “Călătoriile fără vize, posibilitatea cetăţenilor din RM să îşi realizeze produsele pe piaţa UE sunt doar câteva realizări care trebuie apreciate de către oamenii Moldovei”.

La rândul său, Vasile Bumacov a prezentat perspectivele de dezvoltare a sectorului agricol din RM şi a asigurat că ţara noastră va face faţă provocărilor externe prin extinderea pieţei UE. “Embargoul rusesc ne-a dat un imbold de a face încăe un pas înainte spre UE şi spre liberalizarea pieţei agricole moldoveneşti”, a precizat ministrul.

Organizaţia de Femei a PLDM investeşte mult şi constant în procesul de instruire a membrilor săi. Obiectivul OF este de a avea femei profesioniste, cu capacităţi organizatorice înalte şi cu voinţă fermă de a se implica în activitatea politică din RM.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat la sfat cu agricultorii din raionul Cantemir Blocul nr. 4 al Spitalului de Urgenţă va fi reconstruit în termenii stabiliţi