Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Blocul nr. 4 al Spitalului de Urgenţă va fi reconstruit în termenii stabiliţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 august 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 18 august, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a vizitat spitalul de Urgenţă din Chişinău, pentru a se familiariza cu mersul lucrărilor de reconstrucţie a blocului curativ N.4. Proiectul de reconstrucţie a edificiului şi a anexei unde va fi reamplasată Secţia anestezie şi terapie intensivă a demarat în decembrie 2012 şi urmează să fie finalizat în octombrie anul curent.

Liderul PLDM, împreună cu ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, şi directorul CNAM, Mircea Buga, au avut o întrevedere cu angajaţii instituţiei.

Vlad Filat a menţionat că reconstrucţia şi modernizarea instituţiei curative reprezintă un obiectiv important nu doar pentru Spitalul de Urgenţă, dar pentru întregul sistem de sănătate al Republicii Moldova, de aceea lucrările urmează să fie finisate în termenii stabiliţi.

“Avem o viziune bine structurată privind modernizarea sistemului sănătăţii. Este necesar să asigurăm o infrastructură adecvată şi, totodată, să avem un echipament modern, performant, dar şi specialişti calificaţi. Cetăţenii Republicii Moldova merită condiţii bune de tratament. Eu vă asigur că sănătatea va rămâne prioritatea numărul unu pentru actuala guvernare”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a mulţumit cadrelor medicale pentru munca depusă şi le-a dorit sănătate, dând asigurări că PLDM, ca cel mai mare partid aflat la guvernare, va sprijini în continuare modernizarea sistemului de ocrotire a sănătăţii.

Prezent la întrevederea cu medicii, Andrei Usatîi, a menţionat că, odată date în exploatare, noile edificii vor fi dotate cu echipament modern de diagnosticare şi tratament, inclusiv tomograf şi angiograf computerizat, RMN, aparataj de respiraţie artificială, endoscopic etc. Utilarea blocurilor curative se va produce prin intermediul proiectului “Îmbunătăţirea Serviciilor Medicale”, susţinut de Agenţia Japoneză de Cooperare Internaţională (JICA).

Pentru construcţia blocului N.4 al Spitalului de Urgenţă, CNAM a alocat 65 de milioane de lei, alte 30 de milioane fiind repartizate din Bugetul de stat.

Sursa: www.pldm.md

Organizaţia de femei a PLDM a organizat “Şcoala de Vară” Generaţia Europa a ajuns la Hânceşti