Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Generaţia Europa a ajuns la Hânceşti

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 august 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Sâmbătă, 16 august, “Generaţia Europa” a ajuns la Hânceşti. În cadrul acţiunii, tinerii au informat locuitorii oraşului despre avantajele de care beneficiază Republica Moldova în procesul de apropiere de Uniunea Europeană. La eveniment a participat preşedintele TLDM, Andrei Spînu, vicepreşedintele TLDM, Vasile Şaramet, şi preşedintele TLDM Hânceşti, Alin Iurciuc.

În prima parte a evenimentului, tinerii au discutat despre principalele probleme ale oraşului Hânceşti, dar şi despre proiectele realizate în raion. De asemenea, tinerii au făcut cunoştinţă cu planul PLDM 2020 şi au discutat modul în care tinerii pot contribui la realizarea lui.

În partea a doua, tinerii au mers în unul din cartierele oraşului Hânceşti, s-au întâlnit cu cetăţenii şi au discutat despre Europa.

Alin Iurciuc, preşedintele TLDM Hânceşti, a menţionat că este foarte important ca oamenii să fie bine informaţi cu privire la ceea ce se întâmplă în prezent în ţara noastră. “Fiecare cetăţean din Hânceşti trebuie să cunoască situaţia reală şi să contribuie la dezvoltarea localităţii din care vine. Doar în aşa mod o să mişcăm ţara înainte, spre Europa”, a spus Alin Iurciuc.

Astfel de acţiuni vor avea loc în toate raioanele din ţară.

Tinerii din Nisporeni au devenit parte a Generaţiei Europa

Sâmbătă, 16 august, proiectul “Generaţia Europa” a fost lansat şi la Nisporeni. Peste 25 tineri au participat la o serie de traininguri despre proiectul “Generaţia Europa”, despre rolul unui partid politic, miturile privind integrarea europeană. După finalizarea trainingului, tinerii au plecat spre Soltăneşti, unde au discutat cu locuitorii satului despre avantajele integrării europene.

Mihaela Spătaru, prim-vicepreşedintele Tineretului Liberal Democrat din Moldova, a menţionat că TLDM planifică lansarea acestui proiect în toate raioanele Republicii Moldova, ca mai apoi să fie extins şi în sate.

“«Generaţia Europa» îşi propune, în primul rând, să adune toţi tinerii din ţară cu viziuni pro-europene, pentru ca mai apoi, fiecare să se implice în promovarea ideii integrării europene a Moldovei”, a spus Spătaru.

La eveniment au participat şi Maxim Mitrean, membru al biroului executiv TLDM, Ion Crudu, primarul satului Vărzăreşti şi primul preşedinte al TLDM Nisporeni, Sergiu Bargan, preşedinte TLDM Nisporeni, Alexandru Vornicu, absolvent al Academiei Politice.

Trainingurile sunt organizate de Tineretul Liberal Democrat din Moldova în parteneriat cu Fundaţia Hanns Seidel în toate raioanele ţării.

Sursa: www.pldm.md

Blocul nr. 4 al Spitalului de Urgenţă va fi reconstruit în termenii stabiliţi A demarat reconstrucţia blocului terapeutic al spitalului din or. Glodeni