Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

A demarat reconstrucţia blocului terapeutic al spitalului din or. Glodeni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 august 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 19 august, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a vizitat blocul terapeutic al spitalului din oraşul Glodeni, aflat în proces de reconstrucţie capitală, precum şi a avut o întâlnire cu medicii din raion.

Directorul spitalului, Nicolae Guriev, l-a informat pe Vlad Filat că în anul 2014–2015, pentru reconstrucţia capitală a blocului A3, unde urmează a fi extinsă secţia de maternitate şi ginecologie, CNAM a alocat 10,5 mln lei, iar Consiliului raional — 1 mln lei.

Nicolae Guriev a spus că reconstrucţia edificiului a demarat după 8 ani, timp în care a stat în paragină. “Totodată, conducerea spitalului a aplicat la Proiectul pentru Eficienţă Energetică, pentru schimbarea uşilor, ferestrelor, izolarea pereţilor pe exterior şi instalarea bateriilor solare pentru apă caldă menajeră. Instituţia medicală urmează să primească în gestiune un aparat Roentghen”, a mai spus directorul spitalului.

Vlad Filat şi-a exprimat încrederea că, în cel mai scurt timp, blocul va fi dat în exploatare, iar pacienţii vor beneficia de condiţii de tratament de cel mai înalt nivel, dar şi mai aproape de casă.

“Este îmbucurător faptul că resursele pentru renovarea edificiului au fost alocate, iar acum nu rămâne decât ca agentul economic să finalizeze lucrările calitativ şi în termeni stabiliţi. Eu cred în forţa exemplului şi atunci când se implementează proiecte de asemenea anvergură există motivaţia să continuăm a face lucruri frumoase pentru bunăstarea cetăţeanului”, a menţionat Vlad Filat.

Prezent la întrevederea cu cadrele medicale, directorul CNAM, Mircea Buga, a spus că datorită strategiei în medicină, lansată inclusiv cu suportul liderului liberal-democrat, sistemul de ocrotire a sănătăţii din Republica Moldova se modernizează.

“În sistemul medical lucrurile merg spre bine, reformele deja dau roade. Avem centre de sănătate inaugurate, spitale renovate capital, echipament modern în valoare de milioane de euro care permit depistarea bolilor cu precizie. Am investit şi vom investi în continuare pentru a crea condiţii bune de lucru pentru medici, dar şi condiţii de tratament pentru pacienţi”, a spus Mircea Buga.

La rândul său, preşedintele raionului Glodeni, Valeriu Ţarigradschi, a menţionat că decizia autorităţilor centrale de a acorda o atenţie sporită sănătăţii este una corectă, deoarece timp de zeci de ani de zile în instituţiile medicale din ţară nu s-a investit aproape nimic, iar cetăţenii nu beneficiau de condiţii normale de tratament.

Menţionăm că în anul 2013, în urma unui proiect în valoare de peste 10 mln de lei, finanţat de CNAM şi Consiliul raional, au fost reconstruite blocurile A1, A2, şi A4 ale spitalului raional Glodeni. În interiorul şi exteriorul celor trei blocuri a fost schimbat sistemul de ventilaţie, iluminare şi încălzire.

Sătenii din Viişoara se bucură de un drum nou

Aproape două mii de locuitori din satul Viişoara, raionul Glodeni, vor avea acces la un drum nou, asfaltat. Tronsonul de drum cu o lungime de 1,5 km şi o lăţime de 4,5 metri a fost dat astăzi în exploatare, la eveniment fiind prezenţi liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, preşedintelui raionului, Valeriu Ţarigradschi, dat şi întreaga comunitate. Lucrările de construcţie a drumului au costat 1,5 mln lei, bani alocaţi din Fondul Rutier.

Preşedintele PLDM a mulţumit tuturor celor care au muncit la implementarea proiectului şi a spus că reabilitarea porţiunii de drum este un beneficiu nu doar pentru cetăţenii din satul Viişoara, dar şi pentru cei din satele vecine.

“Este un sector de drum modern, care face faţă cerinţelor. Acum urmează să ne solidarizăm şi să muncim pentru a implementa şi alte proiecte de modernizare a satului Viişoara, cum ar fi reparaţia grădiniţei, construcţia apeductului. Pas cu pas cu pas, toate obiectivele propuse urmează a fi realizate”, a spus Vlad Filat.

Preşedintelui raionului Glodeni, Valeriu Ţarigradschi, a menţionat că inaugurarea porţiunii de drum este un eveniment pe care oamenii l-au aşteptat de foarte mulţi ani.

Sătenii au mulţumit preşedintelui PLDM pentru sprijinul oferit în implementarea proiectului de reconstrucţie a drumului.

Menţionăm că, în prezent se mai construieşte o porţiune de drum care face legătura dintre satele Viişoara şi Ciuciulea. Pentru efectuarea acestor lucrări, din Fondul Rutier a fost alocată suma de 3,3 mln lei.

Tot astăzi, preşedintele PLDM, împreună cu viceministrul Educaţiei, Igor Grosu, şi deputatul liberal-democrat, Lilian Zaporojan, au avut o întrevedere cu cadrele didactice din raionul Glodeni. În cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre reforma în domeniu, despre noul Cod al Educaţiei, dar şi despre planurile de modernizare a sistemului educaţional.

“Educaţia a fost şi va rămâne prioritatea numărul 1. Vom continua să investim energie, timp şi resurse pentru ca sistemul educaţional să ofere tinerilor volumul şi calitatea necesară a cunoştinţelor”, a menţionat liderul PLDM.

Sursa: www.pldm.md

Generaţia Europa a ajuns la Hânceşti TLDM Edineţ a aranjat un spaţiu de odihnă pentru familiile cu copii