Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Agenţii economici — generatori de locuri de muncă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 octombrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Investiţiile în tehnologii performante, în asigurarea competitivităţii şi calităţii produselor vitivinicole conduc nemijlocit la dezvoltarea afacerii şi crearea de noi locuri de muncă bine plătite. Aceasta a fost motto-ul vizitei pe care preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a întreprins-o la vinăria “Asconi” din satul Puhoi, raionul Anenii Noi.

“Această investiţi este una dintre cele mai bune din domeniu. Din 1994 şi până în prezent, compania a reuşit să obţină rezultate impresionante, deoarece investeşte în echipament de producere performant, ceea ce asigură calitatea produsului. Vinurile «Asconi» sunt apreciate pe piaţa europeană. Dar un aspect foarte important al succesului înregistrat de companie ţine de faptul că au fost create multe locuri de muncă. Acesta este şi obiectivul pe care îl urmărim noi, ca fiecare agent economic să devină generator de locuri de muncă bine plătite”, a spus Vlad Filat.

Directorul Vinăriei, Anatol Sârbu, i-a spus preşedintelui PLDM că timp de mulţi ani piaţa CSI a fost principala piaţă de desfacere a vinurilor produse de Asconi, astăzi, însă, numărul ţărilor în care se exportă vinul, s-a mărit considerabil.

“Acest fapt se datorează calităţii înalte a vinurilor noastre, sistemului de preţuri flexibile, precum şi politicii de orientare către consumator. În prezent vinurile se vând în Cehia, Polonia, SUA, Israel, Lituania, ţările din Africa. Compania are reputaţia unui producător de vinuri calitative şi accesibile, individualizate după cererea fiecărei pieţe de desfacere”, a precizat directorul vinăriei.

La rândul său, primarul din satul Puhoi, a spus că agentul economic este cel mai puternic din localitate şi acest lucru este îmbucurător.

La vinăria Asconi lucrează 250 de angajaţi. Compania deţine o plantaţie de circa 400 ha de viţă de vie sitată la doar 8–10 km distanţă de vinărie. Soiurile cultivate sunt Merlot, Cabernet-Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Muscat Ottonel.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a vizitat Complexul Monicol Condiţii şi servicii moderne pentru micii pacienţi la Clinica “Emilian Coţaga”