Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Încă un Centru modern de sănătate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 octombrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Peste 11 mii de locuitori ai satelor Colibaşi, Brânza şi Vadul lui Isac din raionul Cahul vor avea de azi înainte acces la servicii medicale de calitate. Centrul de Sănătate Colibaşi a fost inaugurat astăzi în prezenţa preşedintelui PLDM, Vlad Filat.

La centru activează 4 medici de familie şi 26 de asistenţi medicali. Instituţia este asigurată cu echipamentul şi instrumentarul medical necesar ce corespunde normelor minime de dotare conform funcţiei şi volumului asistenţei medicale primare acordate. La fel, centrul dispune de o unitate de transport sanitar.

La ceremonia de inaugurare, Vlad Filat, a menţionat că reformarea sistemului de sănătate este unul din obiectivele PLDM ce se conţin şi în Planul 2020.

“Redresarea sistemului de sănătate, îmbunătăţirea serviciilor medicale şi acordarea asistenţei minime necesare la locul de trai este o responsabilitate importantă pe care ne-am asumat-o atunci când am preluat guvernarea. Am reuşit să atragem resurse şi să facem multe lucruri bune, construind, renovând şi dotând cu echipament modern centrele de sănătate din localităţi, ridicând salariile medicilor şi creând condiţii decente de muncă cadrelor medicale. Dar ştim că nu e suficient şi vom continua să muncim pentru a îmbunătăţi sistemul”, a spus Vlad Filat.

Edificiul nou al Centrului de Sănătate a fost construit prin proiectul Băncii Mondiale şi a costat peste 2,5 mln lei.

Sursa: www.pldm.md

Gimnaziul din satul Tocuz a împlinit 100 de ani În comuna Tohatin a fost inaugurat un mini-teren de fotbal şi o porţiune de drum