Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

În comuna Tohatin a fost inaugurat un mini-teren de fotbal şi o porţiune de drum

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 octombrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 27 octombrie, în comuna Tohatin, din municipiul Chişinău, a fost inaugurat un mini-teren de fotbal cu acoperire artificială. Construcţia stadionului a demarat în vara anului 2014 şi a costat 320 mii lei, bani alocaţi din bugetul local şi cel Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.

Prezent la ceremonia de inaugurare, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a felicitat locuitorii cu ocazia Hramului localităţii, a dorit tuturor succese şi a spus că este sigur că în comuna Tohatin vor creşte viitori campioni adevăraţi.

“Îmi aduc aminte de anul 2010, când împreună cu preşedinte FMF, Pavel Ciobanu, am luat decizia de a demara proiectul care prevede construcţia a 250 de stadioane cu acoperire artificială în întreaga ţară. Şi iată că, pas cu pas, proiectul se realizează. Doar oferind copiilor noştri condiţii în care să practice sportul — vor deveni unii din cei mai buni şi avem multe exemple în acest sens. Am convingerea că doar cetăţenii sănătoşi, educaţi, pot contribui la dezvoltarea Republicii Moldova”, a spus Vlad Filat.

Primarul comunei Tohatin, Sergiu Cebotaru, a menţionat că un asemenea stadion era necesar pentru localitate, pentru că tinerii manifestă interes sporit pentru sport, se ocupă intens şi participă regulat la competiţii sportive.

Ulterior, liderul liberal-democrat a participat la inaugurarea unei porţiuni de drum asfaltat cu o lungime de 4,5 km.

“Fiecare cetăţean, indiferent de regiunea în care locuieşte, are nevoie de condiţii bune de viaţă. Este vorba de apă potabilă de calitate, drumuri, şcoli, grădiniţe, instituţii medicale moderne. Azi asistăm la inaugurarea a 6 străzi asfaltate şi este încă un exemplu că în Republica Moldova se construiesc drumuri bune şi se creează condiţii moderne pentru cetăţeni. Urmează ca treptat să se construiască drumuri bune în toate satele din Moldova”, a precizat Vlad Filat.

Pentru construcţia porţiunii de drum au fost cheltuiţi 11 mil. de lei, bani alocaţi din bugetul local şi cel al Fondul Rutier.

Comuna Tohatin este situată la 7 km de municipiul Chişinău. În satele comunei locuiesc 2520 de cetăţeni.

Sursa: www.pldm.md

Încă un Centru modern de sănătate Vlad Filat: Mă mândresc că la Hânceşti cresc campioni