Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Europa a întins mâna Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 noiembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Promisiunea europeană este un lucru concret pe care îl putem măsura doar privind calea parcursă de ţările care au aderat la Uniunea Europeană. Anume acest viitor mi-l doresc pentru Moldova. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PLDM, Vlad Filat, în cadrul conferinţei de presă susţinută în comun cu europarlamentara letonă, Sandra Kalniete, vicepreşedinta Grupului PPE din Parlamentul European, responsabilă de politica de vecinătate.

Vlad Filat a menţionat că, prin ratificarea Acordului de Asociere şi aprobarea unei Rezoluţii în care se menţionează că aceasta nu este ultima etapă a procesului de apropiere de UE, Parlamentul European a arătat ţării noastre calea ce trebuie urmată pentru un viitor comun, european.

“Adunarea reprezentanţilor popoarelor Europei a întins azi mâna Republicii Moldova. Acest eveniment este important, deoarece demonstrează întreaga dimensiune umană a proiectului european, la care Republica Moldova vrea să participe plenar. Iată obiectivul pe care şi l-a fixat Partidul Liberal Democrat”, a declarat Vlad Filat.

Liderul PLDM a accentuat că Moldova nu are dreptul la greşeală.

“Alegerea este mai mult decât clară şi aceasta trebuie să fie una masivă. Este unica modalitate prin care vom putea continua reformele”, a menţionat preşedintele PLDM, subliniind că preţul devierii de la destinul natural al unei ţări este mult prea mare şi oferind în acest sens exemplul Ucrainei.

“Europa nu are alternativă. Tot ceea ce propun adversarii integrării europene nu va face decât să scufunde ţara în haos. Denunţarea sau renegocierea Acordului de Asociere ar fi echivalentul trădării vocaţiei europene a ţării noastre. Pentru a progresa pe calea integrării europene, Moldova poate conta pe partenerii săi europeni, iar PLDM — pe susţinerea PPE. PLDM a fost dintotdeauna vârful de lance al integrării europene şi va rămâne motorul acesteia, având un obiectiv ambiţios: aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat Vlad Filat.

Liderul PLDM a salutat prezenţa la Chişinău în această zi a Sandrei Kalniete, care înseamnă nu doar un gest de prietenie, dar întruchipează promisiunea europeană, or europarlamentara deţinea funcţia de ministru de Externe al Letoniei, când ţara sa a aderat la UE.

Sandra Kalniete a menţionat, la rândul său, că alegerile din 30 noiembrie sunt importante pentru ţara noastră, dar şi pentru Uniunea Europeană. În această zi se va decide viitorul european al Republicii Moldova.

“Sunt mândră că Parlamentul European a ratificat cu o mare majoritate Acordul de Asociere şi Liber Schimb. Nu mă miră deloc faptul că împotrivă au votat europarlamentarii comunişti. Acordul de Asociere este o foaie de parcurs pentru ca Moldova să poată aplica la statutul de membru al UE. Reformele iniţiate de guvernul liberal-democrat trebuie să continue. Dacă Letonia a reuşit, şi Moldova va reuşi”, a spus Sandra Kalniete.

Europarlamentara a mai menţionat că Acordul de Asociere oferă o multitudine de oportunităţi şi beneficii, dar cetăţenii Republicii Moldova sunt cei care vor trebui să decidă. În acelaşi timp, Sandra Kalniete şi-a exprimat convingerea că societatea va dori să meargă înainte.

“Suntem alături de voi şi să vă sprijinim”, a subliniat vicepreşedinta grupului PPE în Parlamentul European.

Sursa: www.pldm.md

Primarul satului Zăicana a prezentat raportul de activitate În com. Chiperceni a fost deschis un sector de poliţie modern