Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

În com. Chiperceni a fost deschis un sector de poliţie modern

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 noiembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 14 noiembrie, în comuna Chiperceni, raionul Orhei, fost inaugurat Sectorul de Poliţie nr. 3, care va deservi 16 mii de locuitori. Edificiul a fost transmis în folosinţa MAI de către primăria comunei Chiperceni, iar pentru lucrările de reconstrucţie şi reparaţie capitală, Consiliul raional Orhei a alocat 410 mii de lei. Sectorul de Poliţie este dotat cu mobilier, echipament tehnic şi cu un automobil.

Prezent la ceremonia de dare în exploatare a Sectorului de Poliţie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a declarat că oamenii legii trebuie să activeze în condiţii de muncă adecvate, în schimb, ei au datoria să le ofere cetăţenilor sentimentul de siguranţă şi să menţină ordinea publică.

“Inaugurarea acestui sector reprezintă un element important din cadrul reformei poliţiei. Pas cu pas, vedem rezultatul acestei reforme. Societatea are nevoie de o poliţie funcţională care să asigure pacea şi stabilitatea. Vă doresc tuturor sănătate şi cât mai multe realizări frumoase. Lucruri bune se întâmplă în întreaga ţară, iar aceasta înseamnă că mergem în direcţia corectă şi nu trebuie să ne oprim. Este vital să ne continuăm drumul”, a spus Vlad Filat.

Ministrul de Interne, Dorin Recean, a menţionat că R. Moldova vrea să avanseze pe calea integrării în Uniunea Europeană, ceea ce presupune că trebuie să avem o poliţie care răspunde aşteptărilor pe care le au cetăţenii.

“Oamenii legii trebuie să inspire încredere pentru ca cetăţeanul să se simtă sigur. MAI extinde prezenţa poliţiei, în special în teritoriu. Noi avem poliţişti foarte atenţi la necesităţile societăţii. MAI va implementa până la capăt reforma demarată, pentru ca oamenii legii să poată răspundă în maximum 15 minute la orice apel al cetăţeanului, indiferent de locul unde se află”, a precizat ministrul.

Dorin Recean a profitat de ocazie şi a mulţumit preşedintelui PLDM pentru susţinerea personală, dar şi pentru sprijinul oferit de fracţiunea parlamentară a PLDM în reformarea poliţiei.

Prezent la eveniment, preşedintele raionului Orhei, Ion Ştefârţă, a îndemnat cetăţenii să nu îşi piardă încrederea în poliţie şi şi-a exprimat speranţa că acest sector va fi în slujba oamenilor şi va aduce doar beneficii. “Clădirea renovată este foarte modernă şi sunt sigur că serviciile oferite de poliţişti vor fi de cea mai înaltă calitate”, a spus preşedintele raionului.

În acelaşi timp, primarul comunei Chiperceni, Ion Volosciuc, a specificat că este bucuros că autorităţile locale au contribuit la crearea condiţiilor decente pentru poliţişti. “Acest sector de poliţie este unul dintre cele mai bune din raion. Cred că poliţiştii vor face faţă cerinţelor şi vor îndreptăţi aşteptările cetăţenilor”, a precizat primarul.

În Sectorul de Poliţie nr. 3 Chiperceni activează opt colaboratori ai IP Orhei şi anume: un şef de sector, cinci şefi de post, doi ofiţeri ai Secţiei investigaţii infracţiuni.

Tot astăzi, Vlad Filat a asistat la inaugurarea terenului sportiv amplasat în apropierea gimnaziului “Grigore Vieru”. Mini-stadionul a fost construit în trei luni, iar pentru lucrări, Consiliul raional Orhei a alocat 540 de mii de lei.

La sfârşitul zilei, liderul PLDM, a avut o întrevedere cu alegătorii din satul Ciocâlteni, pe care i-a îndemnat ca la scrutinul electoral din 30 noiembrie să voteze pentru viitorul european al Republicii Moldova.

Natalitatea la Orhei are un trend ascendant

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, mai are un fin de botez, după ce a acceptat să devină naşul lui Ionel, un băieţel care a apărut pe lume în Centrul Perinatal din Orhei, inaugurat, astăzi, după renovare. Surpriza a venit din partea doamnei Alexandra Veveriţă, care l-a prins de cumetru pe liderul PLDM.

“Sunt surprins, dar şi onorat. Am acceptat cu plăcere să fiu naşul de botez al acestui minunat băieţel, pe nume Ion. Mă bucur că am văzut mai mulţi copii care s-au născut în acest centru, semn că tot ceea ce facem la nivel de infrastructură oferă încredere oamenilor. Sper să se bucure de aceste realizări cât mai mulţi copii, pentru că ei sunt minunaţi, cei mai deştepţi şi cei mai frumoşi şi, cu siguranţă, merită un viitor bun, unul european”, a menţionat Vlad Filat.

Liderul PLDM a accentuat că reformarea sistemului de sănătate este în toi.

“Deja avem condiţii pentru prestarea serviciilor de sănătate la nivel european. Este vorba şi de Blocul chirurgical din Chişinău, Centrul Perinatal din Orhei, un centru similar va fi deschis cât de curând la Hânceşti, avem oficii ale medicilor de familie în satele noastre, toate spitalele raionale sunt în proces de construcţie. S-au făcut investiţii serioase în domeniul ocrotirii sănătăţii şi urmează să ducem la bun sfârşit această reformă, asigurând avansarea ţării înainte, spre un viitor european”, a spus Vlad Filat.

Prezentă la inaugurarea Centrului Perinatal, Svetlana Cotelea, viceministru al sănătăţii a reiterat faptul că acesta reprezintă unul dintre cele mai importante şi de valoare proiecte implementate, inclusiv cu suportul partenerilor de dezvoltare.

“Începând cu 2009, premierul Vlad Filat a asigurat plasarea domeniului sănătăţii pe agenda politică şi prioritizarea acestuia în programul de guvernare. Astfel, am putut să atragem investiţii în realizarea unor asemenea proiecte, cum este şi maternitatea din Orhei. Sper că toate mamele şi familiile, care vor beneficia de asistenţă în acest centru, vor fi motivate să mai revină aici”, a menţionat Svetlana Cotelea.

Directorul CNAM, Mircea Buga, a ţinut să sublinieze că maternitatea este dotată cu cele mai performante aparate medicale şi reprezintă viitorul la care tindem cu toţii — unul european.

La rândul său, primarul oraşului Orhei, Vitalie Colun, care, acum două zile, a devenit tătic pentru a doua oară, a recunoscut că familia sa poate estima cel mai bine noile condiţii de la maternitate.

“Un an şi 7 luni în urmă, când soţia mea a născut primul copil, maternitatea nu era renovată. Putem compara ce a fost şi ce este acum. Diferenţa este extrem de mare. Mulţumesc celor care au contribuit la crearea acestor condiţii moderne. Putem promova acest exemplu oriunde în ţară”, a spus Colun.

Pentru renovarea Centrului Perinatal din Orhei a fost investită suma de 30 milioane lei. Anual, la maternitatea din Orhei se înregistrează circa 1400 de naşteri.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: Europa a întins mâna Republicii Moldova Vlad Filat a devenit cetăţean de onoare al com. Zagarancea