Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Primarul din comuna Chetrosu a prezentat raportul de activitate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 noiembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În doar un an şi jumătate de la preluarea mandatului, primarul comunei Chetrosu din raionul Anenii Noi, Leonid Zalevschi, a implementat proiecte în valoare de opt milioane de lei. Anunţul fost făcut de edilul comunei în cadrul prezentării raportului de activitate în faţa cetăţenilor. Primarul a spus că a realizat 90% dintre promisiunile asumate în faţa comunităţii, la preluarea mandatului.

Printre cele mai importante proiecte implementate se enumeră şi reparaţia grădiniţelor şi gimnaziilor din satul Todireşti şi Chetrosu, reparaţia câtorva porţiuni de drum local etc. În prezent se află în proces de construcţie centrul de sănătate, stadionul de la şcoala din Todireşti, iar în scurt timp vor începe lucrările la sonda de apă. Pentru anul 2015, primarul îşi propune să demareze proiectul care prevede instalarea sistemului de canalizare şi a staţiei de epurare, dar şi să repare cât mai multe porţiuni de drum.

Leonid Zalevschi a precizat că în cele 17 luni de activitate, împreună cu cetăţenii şi echipa PLDM, a implementat proiecte vitale pentru comuna Chetrosu. “Am reuşit să facem lucruri frumoase pentru cetăţeni, împreună am fost insistenţi şi am muncit pentru a ne îndeplini visele, pentru a trăi în condiţii moderne”, a spus primarul.

Prezent la darea de seamă în faţa cetăţenilor, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a declarat că se bucură de realizările edilului Leonid Zalevschi, care este curajos şi cu multă iniţiativă.

“Primarul e un om care îşi respectă promisiunile asumate în faţa cetăţenilor. Echipa PLDM va fi împreună cu locuitorii din comună şi va contribui la crearea condiţiilor de viaţă bune în mediul rural. Lucrurile începute trebuie finalizate. Împreună vom mişca Republica Moldova înainte spre un viitor european”, a punctat liderul PLDM.

Originar din Anenii Noi, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, a menţionat că primarul în timpul mandatului s-a axat pe rezolvarea problemelor cu care se confruntă consătenii săi.

În acelaşi timp, candidatul la funcţia de deputat pe lista PLDM, Alexandru Barbăroşie, a spus că Leonid Zalevschi este unul dintre cei mai buni primari din raionul Anenii Noi şi a reuşit să implementeze proiecte de amploare. “E un primar respectat de întreg satul pentru dedicaţia cu care îşi exercită munca”, a specificat Alexandru Barbăroşie.

Ulterior, primarul satului a arătat liderului PLDM şi ministrului Sănătăţii cum decurg lucrările de construcţie a centrului de sănătate care urmează să fie dat în exploatare la începutul anului 2015.

În comuna Chetrosu locuiesc cinci mii de cetăţeni.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat in vizită la Bumbăta Discuţie telefonică Vlad Filat — Klaus Iohannis