Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Preşedintele raionului Criuleni a prezentat Raportul de activitate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 noiembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Circa 340 milioane ce lei au fost investiţi în diferite proiecte în raionul Criuleni, despre aceasta a relatat preşedintele raionului, Vitalie Rotaru, care a a prezentat raportul pentru 3 ani de activitate în faţa a peste 400 de cetăţeni.

Vitalie Rotaru a menţionat că cele mai importante realizări au fost modernizarea sistemului educaţional, asigurarea logistică a domeniului de ocrotie a sănătăţii, infrastructura drumurilor, apeductelor şi sistemelor de canalizare în localităţi.

Astfel 33 de instituţii preuniversitare au fost dotate cu cazangerii moderne şi econome, liceele şi gimnaziile au fost renovate capital. Consiliul raional a investit 22 mln de lei în renovarea a 20 de grădiniţe, dintre care 5 au fost dotate cu mobilier modern. Toate instituţiile preşcolare şi preuniversitare sunt asigurate cu apă caldă.

Au fost renovate patru secţii din cele şapte ale Spitalului raional. Totodată, ele au fost dotate cu tehnologii şi utilaje medicale performante. Au fost reparate Centrele de sănătate şi Oficiile medicilor de familie din cinci localităţi.

Aprovizionarea cu apă potabilă nu mai este o dificultate pentru majoritatea gospodăriilor ţărăneşti. În perioada de trei ani de activitate, s-au construit 11 apeducte şi 6 sisteme de canalizare, în valoare de 134 mln de lei.

Vitalie Rotaru a accentuat că cele 43 de sate, care intră în componenţa raionului Criuleni, treptat capătă un aspect frumos, european. Drumurile şi trotuarele adiacente au fost reparate, iar mai bine de jumătate din localităţile raionului au fost iluminate.

La finalul raportului, Vitalie Rotaru a anunţat public obiectivele pentru anul viitor. Prerogativele Consiliului raional sunt finisarea proiectelor de iluminare stradală în raionul Criuleni, construcţia reţelelor de apeduct şi canalizare şi finisarea reparaţiei ultimelor trei secţii ale Spitalului raional.

La eveniment au fost prezenţi vicepreşedinţii raionului, Tudor Malai, Dionis Urâtu, şi vicepreşedintele suspendat din funcţie, candidat la funcţia de deputat în Parlament, Sergiu Ceauş.

Vitalie Rotaru a fost învestit în funcţia de preşedinte al raionului Criuleni, în vara anului 2011.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — cetăţean de onoare al comunei Parcova Regretatul Dumitru Matcovschi va avea un monument la baştina sa