Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii PLDM au comemorat victimele conflictului armat de pe Nistru

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 martie 2015
Partidul Liberal Democrat din Moldova

De Ziua Memoriei, preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, alături de deputaţii liberal-democraţi, a adus un omagiu eroilor căzuţi în conflictul armat din anul 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova. Astăzi, 2 martie, se împlinesc 23 de ani de la începutul războiului de la Nistru.

În memoria eroilor căzuţi în conflict, deputaţii PLDM au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Ulterior, împreună cu participanţii la manifestaţie, s-au deplasat în marş spre Complexul memorial “Eternitate”, unde au asistat la mitingul de comemorare a victimelor războiului pentru integritate şi au depus flori la monumentul “Maica Îndurerată”.

Potrivit datelor oficiale, la acţiunile militare din 1992 au luat parte aproximativ 30 de mii de persoane. 287 dintre acestea au decedat, dintre care 198 de militari din Armata Naţională şi 89 de angajaţi ai Ministerului de Interne. Peste 300 de persoane au rămas invalizi.

Sursa: www.pldm.md

Discursul deputatului PLDM, Valeriu Ghileţchi, din cadrul şedinţei de la 27 februarie 2015 în legătură cu proiectul de lege “2015 — Anul Veteranului celui de-al II-lea Război Mondial” Mesaje credibile pentru tineret şi idei de centru-dreapta