Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Andrei Spînu a participat la Consiliul European Democrat Students

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 martie 2015
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 24 februarie — 1 martie, Andrei Spînu, preşedintele TLDM, a participat la Consiliul European Democrat Students “Secolul Digital”, desfăşurat de către Organizaţia de Studenţi a Partidului Popular European (EDS). Evenimentul a avut loc în Bruxelles, Belgia, şi a reunit mai mult de 120 de tineri din peste 34 de ţări.

În cadrul consiliului, tinerii politicieni au participat la întâlniri şi discuţii cu preşedintele EPP, Joseph Daul, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi comisarul european pentru Educaţie, Cultură, Tineret şi Sport, Tibor Navracsic. Temele discutate au fost: importanţa tehnologiilor pentru economia globală, beneficiile şi avantajele oferite de serviciile de cybersecuritate, e-Sănătate, e-Învăţare, dar şi modul în care se va dezvolta Europa în secolul digitalizării.

Andrei Spînu, preşedintele TLDM, a menţionat că ne aşteaptă o perioadă în care vom discuta mai mult ca niciodată despre digitalizarea vieţilor noastre. “Digitalizarea va schimba din rădăcini toate domeniile, de la felul în care ne petrecem timpul liber până la modul în care vom învăţa sau vom merge la medic. În acest proces Moldova poate excela. Avem tineri pregătiţi, dar şi infrastructura necesară”, a subliniat Andrei Spînu.

De asemenea, participanţii au aprobat mai multe rezoluţii cu privire la politicile europene în următoarele domenii: învăţarea limbilor străine, acordurile comerciale, drepturile egale ale părinţilor la acordarea concediului pentru copii, sprijinul pentru sistemele democratice din Europa de Est şi pedeapsa capitală.

European Democrat Students (EDS) este o organizaţie paneuropeană de studenţi, cu 42 de organizaţii de tineret din 35 de ţări, ceea ce reprezintă mai mult de 1 mln de tineri. TLDM este membru cu drepturi depline al EDS începând cu anul 2012.

Sursa: www.pldm.md

Liderul PLDM: Fiţi fericite şi împlinite, dragi femei! OT Ungheni are un nou preşedinte