Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Eforturile PLDM de a menţine parcursul european al ţării — susţinute de europeni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 martie 2015
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe 16 martie, la Bruxelles, Centrul de Studii Europene “Wilfried Martens” a organizat un eveniment cu genericul “Moldova 2015: merge spre Vest?”, la care au participat reprezentanţi ai Partidului Popular European, think-tank-urilor şi instituţiilor europene.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a fost reprezentat la eveniment de deputatul Mihaela Spătaru, prim-vicepreşedintele TLDM. În calitate de speakeri au fost prezenţi europarlamentarul român, Siegfried Mureşan, şi şeful echipei pentru relaţiile cu Republica Moldova în cadrul European External Action Service, Rudie Filon. Discuţia a fost moderată de Roland Freudenstein, vicedirectorul Martens Centre.

Mihaela Spătaru a menţionat în discursul său că actuala guvernare are determinarea clară de a implementa Agenda de asociere, a specificat rolul Partidului Liberal Democrat din Moldova în procesul de integrare europeană a ţării, precum şi paşii ce urmează a fi întreprinşi în următorii 2 ani.

“Acum 5 ani, când am constituit prima Alianţă pentru Integrare Europeană, în frunte cu preşedintele PLDM şi prim-ministrul Vlad Filat, Moldova şi-a trasat obiective ambiţioase. Având determinarea necesară în interiorul ţării şi suportul partenerilor europeni, am reuşit să avem astăzi Regim Liberalizat de Vize cu Uniunea Europeană şi să semnăm Acordul de Asociere cu UE, incluzând Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător. Sperăm ca până la Summitul de la Riga, să avem ratificarea completă a acordului”, a menţionat Spătaru.

Participanţii la eveniment au fost interesaţi de procesul de integrare europeană a ţării, promovarea reformelor, problema transnistreană, asigurarea securităţii informaţionale etc. Ei şi-au arătat susţinerea pentru guvernul pro-european de la Chişinău şi continuarea cursului de integrare în UE.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul proiectului “Food for Thought”, organizat de Centrul de Studii Europene “Wilfried Martens”, la care se discută subiecte importante la nivel european şi la care sunt invitaţi lunar politicieni şi experţi.

Sursa: www.pldm.md

OT Ungheni are un nou preşedinte Săptămâna curăţeniei înainte de Paşti