Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii PLDM au depus o sesizare la Curtea Constituţională

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 decembrie 2016
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, deputaţii din fracţiunea parlamentară a PLDM, Tudor Deliu, Maria Ciobanu, Victor Roşca, Chiril Lucinschi, Angel Agache au depus o sesizare la Curtea Constituţională prin care solicită ca judecătorii să se expună asupra constituţionalităţii ridicării mandatului de deputat care îi aparţine lui Vlad Filat.

Deputaţii solicită respectuos magistraţilor să examineze sesizarea în regim prioritar, să suspende Hotărârea Parlamentului din 15 decembrie privind declararea vacanţei unui mandat de deputat în Parlament şi să o declare neconstituţională.

În acelaşi timp, preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu a depus o cerere la Comisia Electorală Centrală prin care a solicitat amânarea examinării subiectului în partea ce ţine de mandatul lui Vlad Filat, până la pronunţarea unei hotărâri de către Curtea Constituţională.

Sursa: www.pldm.md

Deputatul PLDM, Grigore Cobzac a vorbit despre proiectul de lege care prevede liberalizarea capitatului şi stimularea fiscală Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova