Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 ianuarie 2017
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova condamnă acţiunile de limitare a libertăţii de exprimare şi a dreptului cetăţenilor la informare. Încercările de a reduce la tăcere postul de televiziune JurnalTV, care s-a manifestat prin poziţie civică activă şi antagonistă faţă de acţiunile guvernării, demonstrează că în statul nostru se doreşte instaurarea unui regim totalitar, poliţienesc.

PLDM consideră că asemenea derapaje antidemocratice urmăresc anihilarea oponenţilor politici ai actualei guvernări şi instaurarea unui control total asupra pieţei de media, în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare. Prin reprimarea pluralismului de opinii şi strangularea oricăror manifestări de atitudine critică a presei, se doreşte lipsirea cetăţenilor de surse alternative de informare, or propaganda şi manipularea sunt instrumentele cu care operează actuala guvernare.

Facem apel la misiunile diplomatice acreditate la Chişinău şi partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova să intervină pentru a stopa derapajele grave de la valorile fundamentale într-o democraţie — libertatea de exprimare şi dreptul cetăţenilor la informare.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţii PLDM au depus o sesizare la Curtea Constituţională PLDM susţine solicitarea organizaţiilor de media