Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM susţine solicitarea organizaţiilor de media

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 februarie 2017
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova susţine solicitarea organizaţiilor de media privind modificarea Legii cu privire la protecţia datelor cu caracter personal, astfel încât să nu existe loc de interpretări şi speculaţii, iar instituţiile publice să nu se eschiveze de la oferirea oricăror informaţii ce prezintă interes pentru societate.

Îngrădirea accesului la informaţii de interes public, prin aplicarea abuzivă a legii, contravine normelor democratice europene şi statului de drept.

PLDM, prin reprezentanţii săi în Legislativ, va insista asupra identificării soluţiilor în măsură să aducă Legea privind protecţia datelor cu caracter personal în concordanţă cu normele europene în domeniu.

PLDM consideră că transparenţa, accesul la informaţie şi libertatea de exprimare sunt valorile pe care se construieşte o societate funcţională, deschisă, bazată pe încredere şi liberă de corupţie.

Sursa: www.pldm.md

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova Poziţia PLDM faţă de tentativa guvernării de a modifica sistemul electoral