Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM solicită atribuirea preşedinţiei unei comisii parlamentare

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 februarie 2017
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu, a înaintat un demers preşedintelui Parlamentului, prin care solicită iniţierea procedurii de atribuire fracţiunii a preşedinţiei unei comisii parlamentare permanente.

Solicitarea a fost făcută de preşedintele fracţiunii în cadrul şedinţei Biroului Permanent al Parlamentului din 22 februarie. Tudor Deliu a menţionat că fracţiunea PLDM, constituită din 9 deputaţi, nu are desemnat niciun preşedinte de comisie permanentă.

“Potrivit prevederilor art. 17 alin (2) din Regulamentul Parlamentului, componenţa nominală a comisiilor permanente se stabileşte ţinându-se cont de reprezentarea proporţională a fracţiunilor în Parlament”, a spus deputatul.

Menţionăm că fracţiunile PSRM şi PDM deţin preşedinţia a câte 2 comisii permanente, PL şi PCRM — câte o comisie, iar deputaţii neafiliaţi deţin preşedinţia a 3 comisii permanente.

Sursa: www.pldm.md

Poziţia PLDM faţă de tentativa guvernării de a modifica sistemul electoral Chiril Lucinschi şi-a depus mandatul de deputat