Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Chiril Lucinschi şi-a depus mandatul de deputat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 februarie 2017
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, a anunţat în cadrul unui briefing de presă că a decis să-şi depună mandatul şi să-şi încheie activitatea legislativă şi politică. Lucinschi şi-a motivat decizia prin incompatibilitatea funcţiei de deputat cu proiectul european în care va fi implicat.

“Postul de televiziune TV7 va fi reformat în baza unui proiect european şi va fi condus de o asociaţie de jurnalişti, care se află în prezent în proces de înregistrare. Am decis să cedez 75 la sută din acţiunile pe care le deţin acestei asociaţii. În baza postului TV7 va fi creată o platformă de exprimare liberă, de informare corectă şi echidistantă, o platformă de creştere şi formare a jurnaliştilor. Înţelegând că voi fi parte minoritară a acestui proiect, nu vreau să prejudiciez imaginea şi să se creeze interpretări greşite. De aceea am luat decizia să-mi depun mandatul de deputat şi, totodată, să scriu cerere de retragere din PLDM. Consider că activitatea mea politică va fi incompatibilă cu acest proiect finanţat din bani europeni”, a spus Lucinschi.

În acelaşi timp, Chiril Lucinschi a mulţumit deputaţilor, colegilor din fracţiune pentru colaborare pe parcursul legislaturilor în care a activat.

La rândul său, preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, a ţinut să aprecieze activitatea lui Chiril Lucinschi în calitate de deputat drept una fructuoasă şi de succes.

“Parlamentul va duce lipsa deputatului Lucinschi, care a demonstrat că este un adevărat politician. Vă doresc succese şi sper că proiectul despre care vorbiţi va contribui ca presa din Republica Moldova să fie liberă şi independentă”, a spus Deliu.

Următorul pe lista de supleanţi ai PLDM este Alexandru Barbăroşie, preşedintele raionului Anenii Noi.

Sursa: www.pldm.md

PLDM solicită atribuirea preşedinţiei unei comisii parlamentare Discursul lui Tudor Deliu la începutul noii sesiuni parlamentare