Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Hotărîrea Delegaţiei Politice Naţionale privind extinderea şi consolidarea structurilor PNL în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare anticipate

|versiune pentru tipar||
PNL / 17 aprilie 2010
Partidul Naţional Liberal

Audiind Raportul presedintelui Partidului National Liberal privind activitatea desfasurata in perioada 19 decembrie 2009 — 17 aprilie 2010, DPN constata ca, in pofida dificultatilor legate de lipsa de mijloace necesare activitatii unei formatiuni politice, Biroul Permanent Central, presedintele si vicepresedintii, alti membri ai BPC, reprezentantii Filialelor din teritoriu, grupul de tineri activi au efectuat o munca adecvata in mai multe planuri.

DPN confirma oportunitatea hotaririi adoptate, la solicitarea DPN in sedinta de la 19 decembrie 2009, privind trecerea PNL in opozitie constructiva si expunerea pozitiei fata de problemele importante dezbatute in societate, de pe agenda Aliantei pentru Integrarea Europeana.

In acelasi timp, DPN considera ca BPC, presedintele PNL trebuie sa activizeze munca de extindere a structurilor PNL in perspectiva alegerilor locale, a alegerilor parlamentare anticipate si a unui eventual referendum constitutional.

Pornind de la obiectivul unirii/unificarii fortelor liberale nationale pentru a se evita, cu orice pret, revenirea fortelor comuniste la putere, inclusiv prin aderarea comunistilor aflati in functii la unele partide de la guvernare ori prin partidul “Moldova Unita” — satelit al unor formatiuni de la putere, DPN a PNL stabileste:

Biroul Permanent Central va institui trei zone de coordonare a activitatii organizatorice a partidului — in nord (Drochia), centru (Chisinau), sud (Cantemir), cu desemnarea coordonatorilor pentru fiecare zona.

BPC va desemna coordonatori de raioane din rindul membrilor BPC si DPN.

BPC va stabili un grafic strict al desfasurarii, pina la 1 iulie, a conferintelor filialelor teritoriale ale PNL — responsabil Secretarul General George Avornic.

Pina la 1 iulie coordonatorii de raioane, de comun acord cu presedintii filialelor teritoriale, vor identifica posibilii candidati pentru alesi locali.

Pina la 1 iulie OM Chisinau va raporta despre crearea grupurilor de sprijin pe linga toate sectiile de votare din municipiu si din localitatile din imprejurimi, arondate Municipiului. Responsabil — Revenco Anatol.

BPC va elabora si aproba criteriile de selectare a candidatilor.

Presedintii Filialelor teritoriale ale PNL vor informa semestrial Staf-ul PNL, Secretarul General privind migrarile membrilor PNL peste hotare sau spre alte formatiuni politice.

Grupul negociator PNL, adoptat de BPC (Vitalia Pavlicenco, Alexandra Can, Anatol Revenco, George Avornic, Mihai Severovan si Mihai Creanga), vor continua negocierile posibile cu formatiuni democratice, pentru o formula optima in viitoarele scrutine.

Grupul de lucru format de BPC pentru monitorizarea deciziilor de ordin social-economic ale guvernarii liberal-democrate va continua analiza acestora pentru expunerea publica a pozitiei PNL fata de prestatia guvernantilor si pentru a-si expune propriile programe in conferinte de presa. BPC va decide asupra grupului ce va face publice pozitiile PNL in diverse domenii.

BPC va colecta, pina la 1 iulie 2010, propuneri privind Platforma electorala a PNL pentru eventualele alegeri parlamentare anticipate si problemele fiecarei localitati din raioane pentru Oferta electorala a partidului in viitoarele alegeri locale.

Serviciul de presă al PNL

DPN a PNL optează pentru un mesaj de unire cu România Declaraţia PNL cu privire la situaţia politică şi la necesitatea unirii forţelor naţionale