Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Preşedintele PNL a avut o întrevedere cu Ambasadorul Turciei

|versiune pentru tipar||
PNL / 28 martie 2012
Partidul Naţional Liberal

Presedintele PNL l-a primit, intr-o vizita de curtoazie, la sediul partidului, pe Excelenta Sa, Ambasadorul Turciei in Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal, interesat de “activitatea unui partid extraparlamentar vizibil”, conform declaratiilor asistentei domniei sale. Discutia s-a axat pe subiecte legate de evolutiile politice de la noi, pe perspectiva aderarii R.Moldova la UE.

Presedintele PNL a avut mereu relatii prietenesti cu misiunea diplomatica a Turciei. In calitate de deputat in Parlament, Vitalia Pavlicenco a facut mai multe demersuri pentru asigurarea conditiilor democratice, in regim comunist, pentru autonomia gagauza. Vitalia Pavlicenco i-a relatat Ambasadorului Turciei ca a participat, acum citiva ani, la un sumit UE-Turcia la Sopot, Polonia, in cadrul Forului economic de la Krynica, unde a vorbit despre relatiile moldo-turce si perspectiva europeana a Turciei, pe care si-o aspira si Republica Moldova.

Presedintele PNL a expus viziunile partidului asupra starii democratiei in Republica Moldova, a vorbit despre hartuirea la care este supusa formatiunea de la constituirea sa pina in prezent, inclusiv sub regim liberal-democrat, despre modul in care este votat PNL in autonomia gagauza, despre faptul ca cetatenii gagauzi prezenti la intilnirea cu conducerea PNL au solicitat consulat romanesc la Comrat.

Ambasadorul Turciei s-a interesat de parerea presedintelui PNL despre obstacolele ce ar sta in calea integrarii europene a Republicii Moldova. Raspunsul a fost ca Rusia nu contribuie la solutionarea diferendului transnistrean, doreste federalizarea Republicii Moldova, prin transnistrizare, fapt menit sa impiedice accederea directa in UE sau prin Unirea cu Romania, deoarece Kremlinul vrea sa isi mentina trupele militare si zise de pace in partea stinga a Nistrului, sa blocheze extinderea NATO peste Prut, ceea ce anuleaza un viitor prosper pentru partea de populatie romaneasca si pentru alogenii din stinga Prutului.

Presedintele PNL, care este si copresedinte al Consiliului Unirii, i-a vorbit dlui Ambasador despre activitatea si scopurile platformei unioniste, in acest an, 2012, care este unul tragic pentru basarabeni, implinindu-se 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica.

Dupa vizita propriu-zisa, Ambasadorul Turciei a avut ocazia, oferita de dna Alexandra Can, vicepresedinte al PNL, director general al SA “Artima”, sa ia cunostinta de specificul sortimental al acestei societati comerciale.

Serviciul de presa al PNL
Sursa: www.pnl.md

Diversiune concertată împotriva Marşului Unirii Consiliul Unirii şi-a ţinut şedinţa săptămînală tradiţională