Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezoluţie cu privire la degradarea climatului investiţional din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PPCD / 1 decembrie 2002
Partidul Popular Creştin DemocratAdunarea alegătorilor, convocată de Grupul parlamentar al Partidului Popular Creştin Democrat, constată cu îngrijorare faptul că guvernarea comunistă promovează o politică agresivă şi perfidă de eliminare a capitalului occidental de pe piaţă. Drept exemplu pot servi cazurile “Europharm”, “Sudzuker”, “Union Fenosa” ş.a. Motivele acestei politici sînt evidente: menţinerea controlului asupra unor importante sectoare ale economiei naţionale de către structurile mafiotice ale fostei nomenclaturi comuniste concrescute cu instituţiile puterii de stat şi favorizarea pătrunderii capitalului rusesc în scopul menţinerii influenţei în zonă din partea Moscovei.

Aceasta politică economică aduce prejudicii grave interesului naţional al ţării, împiedică refacerea ei economico-socială, crearea de noi locuri de muncă şi de noi surse de venit la buget. Astfel este subminată încrederea potenţialilor investitori străini faţă de ţara noastră. O asemenea politică este totalmente iresponsabilă şi antisocială, deoarece generează aprofundarea crizei şi a sărăciei în Republica Moldova. Consecinţa directă a acestor măsuri de torpilare a investitorilor străini este creşterea vertiginoasă a şomajului şi exodul masiv al populaţiei apte de muncă, fenomen ce constituie o adevărată tragedie naţională.

Cerem regimului comunist Voronin să pună capăt politicii aberante de persecutare a agenţilor economici occidentali şi să adopte un cadru legislativ şi un stil de guvernare atractive pentru investitorii străini.

www.inima.dnt.md
Rezoluţie cu privire la gradul de îndeplinire a Rezoluţiilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei privind funcţionarea instituţiilor democratice în Republica Moldova Rezoluţie cu privire la corupţia din Republica Moldova