Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezolutia mitingului de protest al PPCD despre situatia institutiilor democratice si a drepturilor omului in R. Moldova

|versiune pentru tipar||
PPCD / 28 septembrie 2003
Partidul Popular Creştin DemocratReuniti in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau la un an de la adoptarea Rezolutiei APCE “Cu privire la functionarea institutiilor democratice si resperctarea drepturilor omului in Republica Moldova”,

Noi, participantii la mitingul de protest, organizat de Partidul Popular Crestin Democrat, constatam urmatoarele:

In aceste conditii, adresam apelul nostru la solidaritate catre toate fortele politice democratice, catre intreaga societate civila din Republica Moldova. Sub un regim totalitar, singura forma eficienta de aparare a institutiilor democratice si a drepturilor omului sunt manifestatiile de masa, mitingurile, marsurile si pichetarile.

Prin actiuni pasnice de protest, vom determina puterea comunista sa renunte la presiuni si abuzuri, sa readuca societatea in albia democratiei si a respectului fata de fiecare persoana umana.

Suntem hotarati sa continuam protestele pana la recastigarea drepturilor noastre constitutionale.

Ne adresam comunitatii internationale, Consiliului Europei, Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii: practicile totalitare nu pot fi tolerate nici in Bielarus, nici in Cuba, nici in Coreea de Nord, dar nici in Republica Moldova. A tolera abuzurile guvernarii comuniste de la Chisinau inseamna a aduce grave prejudicii cauzei democratiei. Inseamna, in definitiv, sa zdruncini increderea oamenilor in esenta profund morala a politicii puterilor occidentale.

/Flux, an. VII, nr. 106 (1094), 30 septembrie 2003/
Rezoluţia Conferinţei municipale Chişinău a Partidului Popular Creştin Democrat “Cu privire la instituţiile democratice şi politica de rusificare” Declaratia mitingului de protest al PPCD “Cu privire la incercarile de mentinere a starii de ocupatie”