Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova romii sunt reprezentaţi la nivel politic

|versiune pentru tipar||
PPCD / 15 decembrie 2008
Partidul Popular Creştin Democrat

Peste 100 de delegaţii de romi şi mai mulţi oaspeţi reprezentând societatea civilă din Republica Moldova au participat la lansarea Asociaţiei Romilor Creştini Democraţi (ARCD), duminică 14 decembrie, curent.

Conform recensământului efectuat de Biroul Naţional de Statistică în perioada 5–12 octombrie 2004, numărul total al romilor din Republica Moldova este de 12 271 persoane. Datele neoficiale ne arată cifre de 20 de ori mai mari — 200–250 mii persoane.

Nivelul scăzut de şcolarizare a copiilor romi, accesul limitat la serviciile medicale şi la piaţa locurilor de muncă, infrastructura primitivă în comunităţile de romi sunt doar câteva dintre problemele cotidiene ale populaţiei rome de pe teritoriul R. Moldova. Pentru soluţionarea acestor probleme a fost nevoie de înfiinţarea ARCD.

Obiectivul principal al acestei organizaţii etnopolitice este preponderent axat pe rezolvarea, în baza mecanismelor politice, a problemelor actuale la care este expusă comunitatea romilor din Republica Moldova. ARDC funcţionează ca asociaţie autonomă în cadrul Partidului Popular Creştin Democrat.

Biroul de Presă PPCD
Mesaje din Europa Discursul d-lui Iurie Roşca la încheierea sesiunii de toamnă-iarnă 2008