Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezoluţia mitingului de protest organizat de Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei

|versiune pentru tipar||
PPCD / 12 februarie 2012
Partidul Popular Creştin Democrat

Noi, participanţii la mitingul de protest al CACD împotriva dictaturii oligarhice care a uzurpat puterea de stat, declarăm următoarele:

Renunţarea regimului anticonstituţional la referendumul nelegitim, determinată de valul de proteste din întreaga ţară, nu readuce în spaţiul constituţional actuala putere şi nici nu îi dă dreptul să reia procedura de alegere a preşedintelui republicii.

Republica Moldova a devenit un stat captiv, acaparat de grupări de tip mafiot, care şi-au subordonat în totalitate instituţiile statului. În aceste condiţii, când Curtea Constituţională, Procuratura Generală şi întregul sistem judecătoresc au devenit unelte obediente ale regimului criminal aflat la putere, devine imposibilă declanşarea unor proceduri legale care ar demonstra printr-un act juridic faptul uzurpării puterii de stat.

Intenţia declarată de capii coaliţiei de guvernământ de a relua procedura de alegere a preşedintelui republicii pentru a evita dizolvarea Parlamentului şi a se menţine în mod ilegal la putere este una anticonstituţională.

Lipsa unor reacţii adecvate din partea unor instituţii ce reprezintă comunitatea internaţională contribuie la agravarea crizei politice şi compromite opţiunea europeană a ţării.

Acţiunile de protest vor continua şi vor lua amploare până când va fi pus capăt stării de uzurpare a puterii de stat şi restabilită ordinea constituţională. Anunţarea de alegeri anticipate este singura cale legală de depăşire a crizei politice.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: iurierosca.md

Comunicat de presă al Partidului Popular Creştin Democrat Rezoluţia mitingului de protest organizat de Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei