Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezoluţia mitingului de protest organizat de Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei

|versiune pentru tipar||
PPCD / 19 februarie 2012
Partidul Popular Creştin Democrat

Noi, participanţii la mitingul de protest organizat de Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei, declarăm următoarele:

  1. Insistenţa capilor coaliţiei de guvernământ de a alege un preşedinte al republicii în condiţiile de uzurpare a puterii de stat urmăreşte menţinerea la putere a regimului anticonstituţional de la Chişinău.
  2. Sfidarea permanentă şi cu rea-credinţă a normelor constituţionale şi a procedurilor legale de către grupările oligarhice urmăreşte continuarea exercitării puterii de stat în nume propriu.
  3. Păstrarea aparenţelor legale ale aflării la guvernare a devenit posibilă doar după preluarea metodică a unui control total asupra instituţiilor statului de drept prin cârdăşii secrete, prevăzute în anexa la Acordul de constituire a AIE-2, urmate de continuarea distrugerii legislaţiei şi a instituţiilor democratice, subordonarea Justiţiei şi a principalelor structuri de presă din ţară.
  4. Scopul de bază al exponenţilor actualei puteri este promovarea intereselor de grup prin corupţie, delapidarea banilor publici, deturnarea creditelor şi a granturilor, contrabandă, distrugerea mediului concurenţial în economie şi instituirea unor monopoluri asupra celor mai profitabile genuri de activitate economică.
  5. Aşa-numita reformatare a coaliţiei de guvernământ, promovată în ultimul timp ca soluţie de depăşire a crizei, ascunde de fapt intenţia de a redistribui schemele de obţinere frauduloasă a unor supraprofituri de către cei care acceptă să voteze un preşedinte impostor alături de componentele AIE.
  6. Corupţia, sărăcia, lipsa locurilor de muncă, preţurile insuportabile şi tarifele exagerate la serviciile comunale sunt determinate în mod direct de exponenţii actualei puterii, care controlează economia naţională şi banii publici în interes personal şi de grup.
  7. Alegerea preşedintelui republicii de către actuala legislatură a Parlamentului este anticonstituţională, aprofundează şi mai mult criza politică, iar persoana care va accepta să ocupe această funcţie va fi un impostor şi un complice la crima de uzurpare a puterii de stat.
  8. Pentru a verifica cum sunt utilizate creditele şi granturile de sute de milioane de euro, contractate de AIE din 2009 şi până în prezent, se impune formarea unei comisii naţionale de anchetă, cu participarea reprezentanţilor societăţii civile şi a experţilor independenţi, iar vinovaţii de însuşirea ilegală a acestor fonduri să fie traşi la răspundere.
  9. Acţiunile noastre de protest vor continua până la depăşirea stării de uzurpare a puterii de stat, dizolvarea actualului Parlament şi anunţarea unor alegeri anticipate.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: iurierosca.md

Rezoluţia mitingului de protest organizat de Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei Petiţie către ministrul de interne Alexei Roibu