Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPDA

Adresarea Partidului Democraţia Acasă către Deputaţi

|versiune pentru tipar||
(astăzi PPDA) / 25 noiembrie 2011
Partidul “Democraţia Acasă”

Partidul Politic Democraţia Acasă a organizat astăzi o acţiune de protest în faţa Parlamentului Republicii Moldova începînd cu ora 9.30.

Membrii partidului au venit în faţa Parlamentului pentru a cere tuturor deputaţilor să voteze Legea Bugetului în termenii prevăzuţi de lege. Să nu folosească banii publici ca instrument politic de presiune asupra Administraţiei Publice Locale.

Amintim că anul trecut Legislativul nu a votat Bugetul în termenii prevăzuţi de lege, fapt care a dat peste cap toate planurile Administraţiilor de nivelul întîi şi doi. Nevotarea bugetului de anul trecut se explică simplu, în primăvara lui 2011 am avut alegeri locale, iar liderii politici din AIE au utilizat acest mecanism eficient de presiune economică pentru a “convinge” potenţialii Primari să susţină un partid anumit.

Nedorinţa Parlamentului de a alege un preşedinte ne aduce la situaţia de anul trecut. În primăvara lui 2012 deja se prevăd alegeri parlamentare anticipate. Astfel partidele parlamentare se gătesc de alegeri şi doresc să utilizeze banii publici ca instrument de presiune directă asupra primarilor şi indirect asupra tuturor cetăţenilor din Republica Moldova.

Noi, tinerii, la fel ca şi majoritatea cetăţenilor ne dorim SIGURANŢĂ în ziua de mîine, SIGURANŢĂ că mîine vom avea de lucru şi vom fi remuneraţi, SIGURANŢĂ pentru copiii noştri şi un viitor sigur aici ACASĂ.

Atenţionăm, dacă actualul parlament nu va dori să aleagă şeful statului nu va vota lege bugetului demonstrînd incapacitate politică, atunci să nu mai candideze pentru următorul legislativ.

Serviciul de presă al PPDA

Spune “DA” curăţeniei Comunicat de presă al PDA: “Pentru ce v-am Ales”?