Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPDA

MERKEL-PUTIN 23 august 2012 ??? 23 august 1939 RIBBENTROP-MOLOTOV

|versiune pentru tipar||
PPDA / 22 august 2012
Partidul “Democraţia Acasă”

Partidul Comunitar Democraţia Acasă salută venirea la Chişinău a Cancelarului Federal German doamna Angela Merkel. Este bine cunoscut că moldovenii sunt un popor ospitalier, de aceea noi ţinem să-i spunem Bun Venit!

Ne bucurăm de susţinerea acordată de către Germania procesului de aderare a Republicii Moldova la spaţiu comun European, însă Partidul Comunitar DA este îngrijorat de prestaţia clasei politice de la Chişinău. AIE nu a avut şi nu are o poziţie fermă în procesul de reformare a statului nostru, iar problema transnistreană rămâne nerezolvată. În societatea noastră în ultima perioadă s-a discutat destul de mult despre scopul vizitei Cancelarului german. Majoritatea experţilor cred cu adevărat că această vizită urmează sa apropie soluţionarea conflictului de pe Nistru. Doar că Guvernarea noastră nu are capacitatea să comunice eficient şi sincer despre problemele pe care urmează a fi discutate cu înaltul oaspete.

Noi cunoaştem ce s-a întâmplat acum 73 de ani la 23 august 1939, cînd pe seama noastră cei doi mari conducători ai timpului, prin miniştrii săi de externe Ribbenrop şi Molotov, au împărţit sferele de influenţă fără să ţină cont de părerea celor vizaţi.

Cu atât mai mult doamna Cancelar va pleca imediat la 23 august 2012 spre Moscova unde se va întâlni din nou cu Putin. Întrebarea noastră pentru doamna Merkel este simplă şi nu are ca scop să aducă careva ofense. Pe noi ne interesează dacă discuţiile din ultima perioadă dintre preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin şi doamna Angela Merkel pe subiectul Transnistrean, nu se vor finaliza în detrimentul Republicii Moldova?

Noi ne dorim cu adevărat integrare europeană dar nu cu orice preţ, cu atît mai mult cînd este vorba de integritatea Statului RM. Ştim că şi poporul German a trecut prin o asemenea situaţie cînd a fost divizat forţat în două deasemenea ştim că datorită voinţei de fier a clasei politice Nemnţeşti, Germania a putut fi reîntregită.

De aceea dorim să transmitem o rugăminte doamnei Cancelar, noi cetăţenii simpli, avem suficient curaj să nu ne abandonăm fraţii de dincolo de Nistru iar dacă politicienii noştri nu au tărie de caracter să spună Ţarului Rus acest mesaj clar, vă rugăm pe dumneavoastră să-i spuneţi acest lucru din partea noastră.

Ps. Un subiect nu mai puţin important si destul de dureros pentru noi, GUVERNUL FILAT FURĂ BANII DIN GRANTURI.

Sursa: www.m-da.md

PLDM fură ca în CODRU Ce sa întîmplat cu cicliştii la Comrat?