Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPEM

Consilieri raionali şi lideri ai PLDM din Floreşti au ieşit din partid şi se alătură lui Iurie Leancă

|versiune pentru tipar||
PPEM / 25 aprilie 2015
Partidul Popular European din Moldova

Un grup de consilieri raionali şi lideri ai PLDM din Floreşti a părăsit formaţiunea şi aderă la Partidul Popular European din Moldova.

“În alegerile din 30 noiembrie ne-am implicat activ în finalizarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, aducând ca argument principal paşii concreţi şi rapizi ai echipei de guvernare în frunte cu premierul Iurie Leancă, având ferma încredere că pe parcursul anului 2015 va fi depusă şi cererea de a deveni ţară candidat a Uniunii Europene. Este regretabil faptul că toate aşteptările noastre au fost date peste cap de noua majoritate: PLDM-PDM-PCRM din Parlament, care a făcut tot posibilul ca cel care a fost pilonul principal în parafarea şi semnarea Acordului de Asociere cu UE — Iurie Leancă — să fie înlăturat”, se arată în Declaraţia semnată de grupul de persoane din Floreşti.

Drept urmare, semnatarii anunţă că au decis să iasă din PLDM, deoarece nu sunt de acord cu politica formaţiunii şi a liderului acesteia, şi să adere la PPEM. La fel, ei afirmă că vor să se implice în campania electorală pentru locale cu Blocul Electoral “Platforma Populară Europeană din Moldova”, condus de Iurie Leancă.

Acum patru zile, Blocul Electoral a fost înregistrat de CEC pentru a participa la alegerile locale generale din 14 iunie.

Sursa: ppe.md

Organizaţia de tineret a PLDM din Orhei a părăsit formaţiunea şi aderă la partidul lui Iurie Leancă Iurie Leancă: Dacă am reuşit să scoatem vizele într-un timp record, înseamnă că putem face şi alte lucruri importante pentru Moldova