Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPEM

Foşti angajaţi ai instituţiilor de drept şi participanţi la conflictul militar de pe Nistru au decis să adere la Partidul Popular European din Moldova

|versiune pentru tipar||
PPEM / 14 aprilie 2015
Partidul Popular European din Moldova

Partidul Popular European din Moldova se măreşte. Un grup format din foşti angajaţi ai instituţiilor de drept şi participanţi la conflictul militar din regiunea transnistreană a Republicii Moldova se alătură PPEM.

În Declaraţia pe care au semnat-o, ei cer instituţiilor guvernamentale să nu-şi ascundă acţiunile după retorica pro-europeană şi să asigure respectarea dreptului propriilor cetăţeni la libera asociere. “În context, cerem să stopeze şi să nu admită în continuare acţiuni de intimidare şi terorizare a simpatizanţilor sau membrilor acestei formaţiuni politice. Ne adresăm foştilor colegi din Ministerul Afacerilor Interne, Poliţiei şi altor structuri de forţă să nu se lase antrenaţi în jocuri politice murdare de persecutare a cetăţenilor şi sa-şi îndeplinească atribuţiile în strictă conformitate cu legea şi jurământul de credinţă Patriei”, se mai spune în documentul semnat de 35 de persoane. Acestea susţin că Declaraţia este semnată în continuare şi de alţi colegi.

Totodată, ei îndeamnă oamenii de buna credinţă să se unească în jurul PPEM, care, potrivit lor, este singura mişcăre de alternativă, capabilă să readucă speranţa pentru o viaţă decentă întru-un stat veritabil european, democratic şi prosper.

Amintim că după ce pe 23 martie a fost lansat procesul de creare a Partidului Popular European din Moldova, mii de oameni şi-au anunţat decizia de aderare la PPEM.

Sursa: ppe.md

Partidul Popular European din Moldova a adunat toate semnăturile necesare pentru înregistrare Organizaţia de tineret a PLDM din Orhei a părăsit formaţiunea şi aderă la partidul lui Iurie Leancă