Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPEM

Au fost depuse cererea şi dosarul de înregistrare a Partidului Popular European din Moldova

|versiune pentru tipar||
PPEM / 5 august 2015 | 
Partidul Popular European din Moldova

Preşedintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, şi membri ai Grupului de iniţiativă pentru crearea noii formaţiuni politice au depus, la Ministerul Justiţiei, cererea şi dosarul de înregistrare a PPEM.

“Sperăm că Ministerul Justiţiei îşi va face conştiincios şi corect datoria, urmând exact prevederile legale. Vom sta la dispoziţia autorităţilor pentru orice clarificări necesare în procesul de analiză a dosarului. Le mulţumesc miilor de oameni care au depus cereri de aderare, care au votat deja pentru noi în alegerile locale, dar şi echipelor de iniţiativă la nivel raional, municipal şi naţional, care au muncit enorm pentru ca această cerere să se producă”, spune Iurie Leancă.

Liderul PPEM şi-a mai exprimat speranţa că în cel mult o lună partidul va fi înregistrat, “mai ales că am fost încurajaţi de afirmaţiile celor de la Ministerul Justiţiei că avem un dosar foarte bine structurat şi foarte bine pregătit”.

Dosarul de înregistrare a PPEM conţine peste 8300 de cereri de aderare, colectate din 19 raioane şi două municipii: Chişinău şi Bălţi.

Partidul Popular European din Moldova a fost constitut prin votul unanim al participanţilor la Congresul din 26 iulie 2015. PPEM îşi propune să devină cel mai important partid de orientare europeană, de centru-dreapta, pe scena politică din Republica Moldova.

Sursa: ppe.md

Partidul Popular European din Moldova a fost constituit, în frunte cu Iurie Leancă PPEM a depus la ANRE Cererea prealabilă pentru anularea definitivă a deciziilor de scumpire a energiei electrice şi a gazului