Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPEM

Declaraţia PPEM cu privire la situaţia politică din ţară

|versiune pentru tipar||
PPEM / 14 ianuarie 2016
Partidul Popular European din Moldova

Evenimentele din ultimele zile vin în contradicţie directă cu tot ce înseamnă democraţie, stat de drept, valori europene şi demonstrează, de fapt, o atitudine cinică a clasei politice faţă de cetăţeanul de rând din Republica Moldova.

Această clasă politică, pseudo-europeană, s-a discreditat complet şi şi-a pierdut legitimitatea, respectiv majoritatea parlamentară “absolută” declarată nu are legitimitate. Deputaţii care şi-au pus semnătura în susţinerea acesteia trebuie să conştientizeze responsabilitatea pentru acţiunile lor, dar şi pentru consecinţele care pot surveni.

Este inadmisibil ca forţele politice sau grupurile de interese să preseze Preşedintele ţării sau alte instituţii de stat în procesul de luare a deciziilor.

Salutăm activismul civic al cetăţenilor care nu sunt indiferenţi de viitorul acestei ţări şi îşi doresc salvarea Republicii Moldova din criza absolută în care se află.

Avem nevoie de consolidarea forţelor care să întoarcă ţara pe făgaşul european.

PPEM a convocat pentru mâine, ora 11.00, şedinţa Consiliului Politic unde va fi luată o decizie privind poziţionarea PPEM în raport cu ultimele evenimente din ţară.

Sursa: ppe.md

8 Acţiuni pentru schimbare către 2018 Declaraţia Consiliului Naţional al Partidului Popular European din Moldova