Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPEM

Declaraţia Consiliului Naţional al Partidului Popular European din Moldova

|versiune pentru tipar||
PPEM / 15 ianuarie 2016
Partidul Popular European din Moldova

Evenimentele de ultimă oră din Republica Moldova au fost precedate de o perioadă îndelungată de criză politică cauzată de iresponsabilitatea partidelor de la guvernare care au profanat votul pro-european din 30 noiembrie 2014 şi au adus cetăţeanul la limita sărăciei şi disperării.

Clasa politică pseudo-europeană a încercat răbdarea cetăţeanului prin mimarea reformelor şi proceselor democraţie şi perpetuarea schemelor de corupţie şi hoţie. Această atitudine cinică a lovit grav în parcursul european al Republicii Moldova şi a creat spaţiu liber pentru partide politice populiste, ghidate din exterior.

Metodele utilizate în ultima perioadă au depăşit orice imaginaţie prin cinismul lor şi vin în contradicţie cu tot ce înseamnă stat de drept şi valori europene, demonstrând, de fapt, incapacitatea partidelor de la guvernare de a ausculta de interesul cetăţeanului.

Apelurile repetate ale PPEM de a crea o majoritate funcţională pro-reforme nu au fost auzite, situaţia degenerând la limita haosului şi dezordinii publice.

În asemenea condiţii, Consiliul Naţional al PPEM:

Sursa: ppe.md

Declaraţia PPEM cu privire la situaţia politică din ţară Apelul Partidului Popular European din Moldova