Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPEM

Apelul Partidului Popular European din Moldova

|versiune pentru tipar||
PPEM / 27 ianuarie 2016
Partidul Popular European din Moldova

Stimaţi concetăţeni!

Republica Moldova parcurge una dintre cele mai tensionate perioade din istoria sa! Oamenii sunt pe deplin justificat nemulţumiţi de viaţa pe care o trăiesc şi nu vor să mai tolereze incompetenţa, corupţia, şantajul politic sau minciuna.

Partidul Popular European din Moldova nu doreşte ca spiritul civic şi potenţialul protestatar din societate să se risipească fără a obţine rezultate evidente pe calea democratizării şi deoligarhizării vieţii publice, reformării justiţiei şi combaterii corupţiei, depolitizării instituţiilor statului, precum şi restabilirii încrederii cetăţenilor în funcţionalitatea acestuia. Doar asigurarea implementării dinamice şi consecvente a prevederilor Acordului de Asociere cu UE poate asigura salvarea statului din criza profundă în care se află.

PPEM respinge încercările unor actori politici de a monopoliza calitatea de exponent al întregii societăţi şi de a deturna sensul real al protestelor. De asemenea, nu poate fi acceptată situaţia, când de actuala criză politică profită proiecte politice anti-europene şi anti-statale, în spatele cărora se ascund interese total diferite de cele ale cetăţenilor. Considerăm că asocierea, sub orice formă, cu astfel de partide este contrară unei dezvoltări democratice a Republicii Moldova.

PPEM consideră că actuala criză nu poate fi depăşită cu menţinerea pe scena politică a partidelor compromise. Depăşirea actualei crize politice şi morale din societate este posibilă doar prin consolidarea eforturilor unor formaţiuni politice principial noi. Formaţiuni politice libere de finanţări obscure şi capabile să asigure competenţă, integritate şi responsabilitate. În asemenea condiţii activismul civic va impune supremaţia legii şi va întoarce Moldova pe făgaşul european.

Pe fundalul acestei crize, astăzi cetăţeanul este pus să aleagă între două tabere rivale — forţele pseudo-europene de la guvernare şi cele care doresc să-şi satisfacă interesele străine utilizând sentimentele şi suferinţele oamenilor de rând. PPEM se adresează cetăţenilor Republicii Moldova să nu se lase manipulaţi, să fie atenţi la mesajele contradictorii lansate în spaţiul public de diferiţi actori politici. PPEM exprimă convingerea că încrederea în adevăratele valori europene nu poate fi pierdută şi pentru asta, de fapt, luptă cetăţenii.

Conştientizând gravitatea situaţiei şi urmând prevederile Declaraţiei Consiliului Naţional din 15 ianuarie 2016, PPEM reiterează apelul către toate forţele care pledează pentru modelul de dezvoltare european să-şi unească eforturile pentru a readuce Moldova pe calea democraţiei şi a parcursului european veritabil. Pentru atingerea acestui scop, Partidul Popular European din Moldova cheamă partenerii la un dialog civilizat, pe o platformă deschisă şi transparentă.

Sursa: ppe.md

Declaraţia Consiliului Naţional al Partidului Popular European din Moldova Declaraţia fracţiunii Blocului Electoral “Platforma Popular Europeană Iurie Leancă”