Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Consolidarea societăţii civile — unul din angajamentele de bază al Partidului Popular din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PPRM / 14 noiembrie 2012
Partidul Popular din Republica Moldova

În paralel cu o criză social-economică, societatea moldovenească continuă să se confrunte, şi cu o criză identitară profundă, ce îi divizează, în continuare, pe cetăţeni după criterii etno-culturale şi lingvistice. Însă, în lipsa unei coeziuni sociale, bazate pe identitatea naţională, nu este posibilă edificarea unui stat cu o economie viabilă.

Unul din obiectivul principal pentru consolidarea societăţii în Republica Moldova, este constituirea unei naţiuni civice şi integrarea grupurilor etnice într-o comuniune culturală comună.

Naţiunea civică poate fi consolidată treptat şi consecvent, astfel încît toţi locuitorii, prin definiţie, se vor identifica drept cetăţeni ai Republicii Moldova. Acest proces va fi însoţit de integrarea grupurilor etnice în spaţiul naţional unic, prin însuşirea tradiţiilor culturale şi istorice ale populaţiei majoritare, în paralel cu păstrarea propriilor identităţi şi tradiţii.

Partidul Popular îşi propune stoparea procesului de divizare a societăţii şi solidarizarea cetăţenilor, pentru rezolvarea problemelor de interes naţional, va sprijini iniţiativele civile şi va cultivă simţul patriotismului.

Partidul Popular din Republica Moldova va contribui în mod imperativ la crearea unei atmosfere de intoleranţă în societate faţă de orice manifestare de xenofobie, de discriminare pe motive etnice sau lingvistice ori ale lipsei de respect faţă de limba de stat.

În acest scop se va iniţia semnarea unui pact civic între structurile guvernamentale, partidele politice şi societatea civilă, prin care toţi îşi vor asuma obligaţia de a se abţine de la orice declaraţii şi acţiuni de natură să provoace controverse asupra problemelor etno-culturale şi lingvistice.

Serviciul de presă PPRM
Sursa: www.pprm.md

Provocările care au determinat crearea Partidului Popular din Republica Moldova Stabilitatea politică în ţara noastră — o prioritate pentru Partidul Popular din Republica Moldova