Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Demonopolizarea activităţilor — un pas sigur spre creşterea economică

|versiune pentru tipar||
PPRM / 22 noiembrie 2012
Partidul Popular din Republica Moldova

Conform noului Program al Partidului Popular din Republica Moldova, adoptat în cadrul Congresului II al formaţiunii, care a avut loc recent, scopul principal al partidului este obţinerea unui ritm înalt şi stabil al creşterii economice — ca singura cale de combatere a sărăciei.

Echipa Partidului Popular din Republica Moldova consideră că procesul de dezvoltare economică va stimula apariţia locurilor de muncă şi creşterea productivităţii, va contribui la realizarea reformelor structurale şi la administrarea eficientă şi transparentă a mijloacelor financiare. Se va asigura un management performant, investiţii masive în capitalul uman şi în tehnologile avansate. Republica Moldova se va redirecţiona de la consum şi import — la investiţii, reforme şi exporturi, ca principalele motouri ale creşterii economice.

Partidul Popular va realiza o creştere economică rapidă şi durabilă în baza unui model economic eficient şi credibil, bazat în primul rînd pe demonopolizarea activităţii economice din ţara noastră, iar Agenţia pentru protecţia concurenţei, fiind un organ abilitat şi împuternicit prin lege este obligată să ia atitudine în situaţii de monopol pe piaţa Republicii Moldova.

Serviciul de presă PPRM
Sursa: www.pprm.md

Reformarea sectorului fiscal al ţării — o cale spre creşterea economică rapidă Reforma sistemului educaţional — o prioritate pentru Partidul Popular din Republica Moldova