Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Reforma sistemului educaţional — o prioritate pentru Partidul Popular din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PPRM / 26 noiembrie 2012
Partidul Popular din Republica Moldova

Educaţia reprezintă unul dintre cei mai importanţi factori ai dezvoltării umane şi are un rol determinant în asigurarea creşterii economice, în modernizarea componentelor tehnologice şi intelectuale, precum şi în sporirea bunăstării populaţiei.

Partidul Popular va readuce statutul profesorului şi cel al şcolii la un nivel calitativ înalt prin promovarea în sistemul educaţional, a unei reforme care să asigure ajustarea la standardele europene prin:

Partidul Popular din Republica Moldova consideră că ţara nu este pregătită pentru proiectul de optimizare a instituţiilor de învăţămînt iniţiat de către Ministerul Educaţiei. Astăzi, avem şcoli noi construite, sau reparate în totalitate şi care din cauza optimizării, nu se ştie ce soartă vor avea. La fel, nu s-au consultat, părinţii şi copiii din localităţile care urmează să rămînă fără şcoli. În acelaşi timp nimeni nu vorbeşte despre securitatea copiilor care urmează să fie transportaţi la altă şcoală. Şcoala este principalul bastion al vieţii intelectuale, culturale şi sociale de la sate. Odată cu degradarea vizibilă a şcolilor, a centrelor culturale, bibliotecilor şi a altor instituţii de “iluminare culturală”, degradează şi calitatea vieţii în localităţile respective. O reformă eficientă a sistemului educaţional, propusă de Partidul Popular din Republica Moldova, trebuie să asigure fiecărui cetaţean şanse egale şi servicii de calitate înaltă.

Serviciul de presă PPRM
Sursa: www.pprm.md

Demonopolizarea activităţilor — un pas sigur spre creşterea economică Republica Moldova are nevoie de o politică demografică eficientă